ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul cenzor șef al Twitter a fost nevoit să părăsească conacul de 1,1 milioane de dolari din Bay Area, San Francisco, pe care îl împarte cu prietenul său, după ce Elon Musk a distribuit o parte din teza sa de doctorat în care cenzorul sugera că ar trebui să fie permis accesul copiilor la aplicația de agățat homosexuali Grindr, relatează Daily Mail.

Yoel Roth, în vârstă de 34 de ani, și partenerul său Nicholas Madsen, în vârstă de 44 de ani, s-au mutat din proprietatea lor cu două dormitoare și două băi din El Cerrito, de teamă pentru siguranța lor, după ce au primit un torent de amenințări, potrivit Washington Post. 

Dezvăluirea a fost făcută de Elon Musk, care a scris pe Twitter: „Se pare că Yoel este de acord ca în teza sa de doctorat să lase copiii să poată accesa servicii de internet pentru adulți”.

El a distribuit, de asemenea, o captură de ecran cu o parte din document.
 
Elon Musk implied in tweets that Yoel Roth, who is gay, had advocated for child sexualization

Teza lui Roth, scrisă în 2016 în timp ce era la Universitatea din Pennsylvania, includea afirmația că mulți minori de 18 ani accesează aplicația de agățat homosexuali Grindr, în ciuda faptului că sunt prea tineri pentru a face acest lucru.

El a sugerat atunci că ar trebui creată o versiune a aplicației adaptată vârstei, pentru a oferi sprijin tinerilor LGBT.   

În perioada în care a lucrat la Twitter, Roth a avut o influență uriașă în a decide ce postări trebuiau eliminate și ce conturi trebuiau suspendate.