ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Jay Bhattacharya, epidemiolog de la Stanford și legenda Declarației de la Great Barrington, s-a întâlnit cu Elon Musk, directorul executiv al Twitter, pentru a afla de ce opoziția sa față de lockdown-ul din timpul pandemiei  a dus la includerea sa pe lista neagră a Twitter, scrie dailysceptic, care citează din The Mail.

Epidemiologul Dr. Jay Bhattacharya a fost pus pe o listă neagră ținută de platforma de socializare după ce a susținut că lockdown-urile Covid ar dăuna copiilor: Profesor la Stanford: Lockdown-urile COVID „sunt cea mai mare eroare de sănătate publică pe care o puteam face”!

Duminică, Bhattacharya a dezvăluit cum și-a petrecut ziua de sâmbătă la sediul Twitter din San Francisco, după ce a fost invitat să se întâlnească cu Musk și să descopere mai multe despre lista neagră pe care a fost adăugat.

„Twitter 1.0 m-a pus pe lista neagră în prima zi în care m-am alăturat în august 2021", a scris profesorul pe Twitter. „Cred că a fost tweet-ul meu fixat cu link către @gbdeclaration care a declanșat lista neagră pe baza unor plângeri nespecificate primite de Twitter".

Twitter 1.0 se referă la întruchiparea inițială cenzurată a firmei, înainte ca Musk, fan al libertății de exprimare, să o cumpere la începutul acestui an.  

Bhattacharya este profesor titular la Stanford, care a fost coautor anterior unei scrisori în 2020, Great Barrington Declaration, în care a afirmat modul în care blocajele au fost dăunătoare.

Profesorul de la Stanford s-a alăturat Twitter în 2021, la un an după ce a scris controversata scrisoare împreună cu epidemiologul britanic de origine indiană Sunetra Gupta, specialist în boli infecțioase, și cu fostul profesor de medicină de la Harvard Medical School, Martin Kulldorff.  

Scrisoarea a abordat pandemia și implicațiile acesteia dintr-o perspectivă umanitară și de sănătate publică la nivel mondial, punând accentul pe modul în care strategiile COVID-19 îi forțau pe copii, clasa muncitoare și săracii să poarte cea mai grea povară.  

La vremea respectivă, Bhattacharya a explicat cum Kulldorff a solicitat verificarea de la „Twitter 1.0", dar a fost respinsă deoarece nu era suficient de notabilă. 

„Twitter 1.0 a respins cererile de verificare ale mele și ale lui @MartinKulldorff. De fiecare dată, raționamentul (care nu ne-a fost niciodată transmis) a fost că nu eram suficient de notabili. Ar fi trebuit să îl întrebe pe Francis Collins - el ar fi garantat pentru statutul nostru de "epidemiologi marginali"", a continuat Bhattacharya.

„Va dura ceva timp pentru a afla mai multe despre ceea ce a determinat Twitter 1.0 să acționeze atât de imperios, dar îi sunt recunoscător lui @elonmusk, care a promis acces pentru a ne ajuta să aflăm. Voi raporta rezultatele pe Twitter 2.0, unde domină transparența și libertatea de exprimare", a scris el pe Twitter.

Musk a răspuns ulterior cu aceeași monedă pe Twitter: „Mulțumesc pentru aderența riguroasă la știință".

În octombrie 2020, Bhattacharya, împreună cu profesori de la universitățile Harvard și Oxford, a publicat Declarația de la Great Barrington, care susținea imunitatea de turmă - ideea că Covidul ar înceta să se răspândească după ce toată lumea l-a contractat. [Declarația spune de fapt că acesta este "punctul în care rata noilor infecții este stabilă"].

Casa Albă a sprijinit documentul și l-a folosit pentru a încerca să facă presiuni pentru ca școlilor și întreprinderilor să li se permită redeschiderea.

Dar doctorul Anthony Fauci a respins conceptul de imunitate de turmă ca fiind "un nonsens total" și "ridicol", adăugând că ar "duce la spitalizări și decese".

Cu toate acestea, atunci când a reflectat asupra deciziei de a închide școlile, Dr. Fauci a declarat luna trecută pentru ABC News: „ar trebui să ne dăm seama, și ne-am dat seama, că vor exista consecințe colaterale dăunătoare atunci când faci așa ceva. Acesta este motivul pentru care aș spune în permanență în toate aparițiile media pe care le-am avut: "Trebuie să facem tot ce putem pentru a păstra școlile deschise". Cel mai important lucru este să protejăm copiii."

De asemenea, el a insistat în repetate rânduri că nu a existat o scurgere de informații despre Covid dintr-un laborator din China.
 
În preajma acestei întâlniri, Elon a postat o fotografie cu iz tragic-comic pe Twitter, reprezentându-l pe tartorul Fauci susurând la urechea lui Biden. La întrebarea când vor apare Dosarele Twitter despre Covid, Elon Musk a răspuns:
 
„Vin ca o bombă...”