ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul Elon Musk anunță că rețeaua sa de sateliți Starlink ar putea oferi acces la internet pentru organizațiile umanitare din Fâșia Gaza, după ce regiunea a rămas fără serviciilor de internet și telefonie, pe fondul unei ofensive terestre a Forțelor de Apărare Israelien, notează Știripesurse.

„Niciun terminal din Gaza nu a încercat să comunice cu constelația noastră. SpaceX va sprijini legăturile de comunicare cu organizațiile de ajutor recunoscute la nivel internațional”, scrie Musk pe X (fosta Twitter), ca răspuns la apelul unor persoane de a permite oamenilor din Gaza să folosească rețeaua Starlink.
 
content-image

Serviciile de internet și telefonie au fost întrerupte în Fâșia Gaza sub bombardamentele intensificate, izolând în mare măsură cei 2,3 milioane de locuitori ai acestei zone de lumea exterioară și de ceilalți.