ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a evidențiat valoarea crucială a Crimeei pentru securitatea națională a Rusiei și a comparat potențiala pierdere a acesteia pentru Moscova cu pierderea de către SUA, de exemplu, a Hawaii sau Pearl Harbor, relatează TASS.

"Fie că ne place sau nu, Crimeea este văzută absolut ca o parte centrală a Rusiei de către Rusia. Crimeea are, de asemenea, o importanță critică pentru securitatea națională a Rusiei, deoarece este baza lor navală din sud. Din punctul lor de vedere, a pierde Crimeea este ca și cum SUA ar pierde Hawaii & Pearl Harbor", a scris luni Elon Musk pe Twitter.

Miliardarul și-a împărtășit, de asemenea, punctul de vedere cu privire la armele nucleare, avertizând asupra pericolului unui război nuclear:
 
"Dacă Rusia se confruntă cu distrugerea armatei sale și cu o înfrângere totală din partea NATO, atunci NATO va răspunde cu arme nucleare și civilizația se va sfârși", a scris el pe blog.

Pe 3 octombrie, Musk și-a dezvăluit viziunea sa asupra unui plan de pace pentru Ucraina. Ca un prim pas, el a propus organizarea de referendumuri sub supravegherea ONU în teritoriile care s-au alăturat recent Rusiei.