ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul Elon Musk s-a hotărât să revină asupra ofertei sale inițiale de 44 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter, transmite Reuters și portalul TechCrunch.

Reprezentanții lui Elon Musk  au notificat Twitter printr-o scrisoare că intenționează să meargă mai departe cu tumultuoasa tranzacție, confirmând rapoartele anterioare potrivit cărora lucrurile au revenit pe calea cea bună.

"Vă scriem pentru a vă anunța că Musk intenționează să continue încheierea tranzacției prevăzute în Acordul de fuziune din 25 aprilie 2022, în termenii și sub rezerva condițiilor prevăzute în acesta", se arată în notificare, care a fost depusă la Comisia pentru valori mobiliare și burse.

Musk și Twitter se îndreptau spre instanță din cauza tranzacției, directorul general al Tesla și SpaceX susținând că Twitter l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi false care existau pe rețeaua de socializare. 

Fără a furniza dovezi în sprijinul afirmațiilor sale, Musk a susținut că până la 20% din baza de utilizatori ai Twitter era formată din "conturi false/spam".
 
Twitter susține de mult timp că mai puțin de 5% din "utilizatorii săi activi zilnici monetizabili" - un subansamblu al bazei sale de utilizatori furnizat ca măsură pentru agenții de publicitate - sunt boți. Cu toate acestea, se pare acum că Musk nu mai intenționează să insiste asupra acestei probleme. 

"Am primit scrisoarea de la reprezentanții lui Musk, pe care aceștia au depus-o la SEC", a declarat Twitter pentru TechCrunch într-o declarație, pe care a împărtășit-o și pe contul său de relații cu investitorii.
 
"Intenția companiei este de a încheia tranzacția la 54,20 dolari pe acțiune", a adăugat compania. Anunțul lui Musk a făcut ca prețul acțiunilor Twitter să urce cu peste 12%, la peste 47 de dolari pe acțiune.

Conform scrisorii, Musk intenționează să meargă mai departe cu tranzacția "cu condiția ca Tribunalul Chancery din Delaware să suspende imediat acțiunea, să amâne procesul și toate celelalte proceduri".
 
Cu alte cuvinte, Musk este de acord să meargă mai departe cu condiția ca procesul să nu continue.

Deși nu este clar ce a inspirat schimbarea de opinie a lui Musk, au existat o serie de răsturnări de situație recente în zilele premergătoare procesului, care urma să înceapă pe 17 octombrie. Instanța a publicat recent o sumedenie de texte ale lui Musk despre afacere, iar mesajele arată în mod clar că acesta s-a răzgândit în lumina războiului din Ucraina și a înrăutățirii iminente a situației economice globale.