ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elveția pregătește o ordonanță prin care încălzirea unei clădiri la o temperatură mai mare de 19°C ar putea fi considerată infracțiune și pedepsită cu până la trei ani de închisoare, relatează LifeSite News, citând cotidianul elvețian Blick.

Ordonanța, prezentată de Departamentul pentru Afaceri Economice, propune măsuri ample de economisire în cazul unei penurii de gaze naturale. Încălcările măsurilor nu sunt considerate contravenții administrative, ci infracțiuni penale.

Ordonanța, care se bazează pe Legea federală privind aprovizionarea economică națională, impune, de asemenea, un plafon de 60°C  pentru încălzirea apei calde în cazul unei crize de gaze în timpul iernii. De asemenea, ar urma să fie interzisă utilizarea radiatoarelor electrice, a corturilor cu aer cald, precum și a saunelor și a piscinelor.