ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elveția a respins din nou cererea Germaniei vizând exportul de armament elvețian către Ucraina. Anunțul a fost făcut de guvern în cursul zilei de joi, oficialii afirmând că o asemenea decizie ar contraveni neutralității elvețiene, relatează Știripesurse.

În urmă cu o lună, Christine Lambrecht, ministrul german al apărării, , a adresat o scrisoare guvernului de la Berna, cerând permisiunea de a trimite 12.400 de piese de muniție fabricate în Elveția și destinate tancurilor antiaeriene germane de tip Gepard, un gen de muniție pe care Berlinul a trimis-o deja în Ucraina pentru a o sprijini în războiul cu Rusia.

Cu toate acestea, ministrul elvețian al apărării, Guy Parmelin, a dat un răspuns oarecum asemănător celui pe care guvernul elvețian l-a mai dat deja în luna iunie, cu ocazia unei cereri anterioare.

„Potrivit principiilor neutralității, Elveția nu poate aproba transferul în Ucraina al unui armament de origine elvețiană, atâta vreme cât această țară este implicată într-un conflict armat internațional”, se arată în declarația guvernului. „Întrucât, din punct de vedere juridic, situația rămâne neschimbată, aprobarea unui transfer de armament de orgine elvețiană, pe care Germania l-ar trimite în Ucraina, rămâne încă imposibilă”, a declarat ministrul.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews