ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata elvețiană va desfășura 5.000 de soldați înainte de următoarea reuniune a Forumului Economic Mondial de la Davos pentru a asigura securitatea evenimentului, potrivit Hal Turner Show. 

"Parlamentul federal a stabilit un plafon de 5.000 de soldați care vor servi în sprijin în timpul WEF, care se va desfășura între 10 și 26 ianuarie. O parte dintre ei vor fi staționați direct la Davos, unde reuniunea anuală va avea loc între 16 și 20 ianuarie", se arată în comunicat.

Potrivit comunicatului, alți militari vor oferi sprijin logistic și operațional al forțelor aeriene pe întreg teritoriul Elveției. Soldații vor fi autorizați să "utilizeze măsuri polițienești coercitive pentru a-și îndeplini sarcinile respective", a precizat guvernul.

De asemenea, vor exista lunetiști pe acoperișurile majorității clădirilor, iar în anii precedenți poliția elvețiană a lansat și drone.