ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elveția, unde locuiesc mai puțin de 9 milioane de oameni, este unul dintre cei mai mari clienți de vaccinuri cu ARNm din lume în raport cu populația, este un articol tradus de ActiveNews pentru cititorii noștri, apărut pe pagina de Substack a autorului care obișnuiește să scrie sub pseudonimul Eugyppius.

Elveția a primit deja un număr impresionant de 33 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, din care doar puțin peste jumătate au fost administrate vreodată, continuă acesta. 

Micuța țară stă acum pe 13,5 milioane de doze, așteptând cu nervozitate livrarea a încă 2 milioane în următoarele săptămâni și deplângând cu siguranță faptul că alte 11,6 milioane sunt programate să sosească până la sfârșitul anului 2023. Marea majoritate a acestora vor sta câteva luni în congelatoare înainte ca Confederația Elvețiană să le distrugă. Țara a aruncat deja peste 11 milioane de doze la gunoi anul trecut, cea mai mare parte dintre ele după ce o înțelegere de a furniza surplusul de ulei de șarpe către lumea a treia prin intermediul inițiativei eșuate Covax a eșuat, deoarece nici în Africa nimeni nu vrea aceste lucruri.

Credulitatea în materie de vaccinuri poate fi în continuare poziția dominantă, acceptabilă din punct de vedere politic, dar preferințele dezvăluite arată că majorități enorme de pretutindeni au terminat cu vaccinarea în masă. Directorii companiilor farmaceutice pot cânta imnurile lor îndoielnice la siguranța și eficacitatea miraculoasă a vaccinurilor lor, dar respingerea tăcută la nivel mondial a produselor lor de gunoi este o mustrare usturătoare, sugerând că miliarde de oameni din întreaga lume nutresc un scepticism neexprimat față de vaccinurile Covid cu ARNm.

De aici încolo, pentru vaccinatori nu mai este decât o pantă descendentă.