ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemul de democrație directă al Elveției va fi pus din nou la încercare. De data aceasta cu un referendum, a cărui dată nu a fost încă stabilită, și care vizează puterea guvernului de a impune blocaje și alte măsuri restrictive pentru a încetini pandemia Covid-19, informează WSJ.

Grupul Prietenii Constituției a adunat deja 86.000 de semnături pentru referendumul la nivel național cu privire la abrogarea legii COVID-19, care a fost adoptată în septembrie, relatează Business Insider.

Referendumul ar putea avea loc în iunie și pare să reflecte disputele din SUA și din alte state cu privire la cât de departe ar trebui să meargă guvernele pentru a limita interacțiunile sociale într-o pandemie  sau dacă pot bloca o țară. Christoph Pfluger, membru al grupului Prietenii Constituției, spune că guvernul „profită de pandemie pentru a introduce mai mult control și mai puțină democrație”.

Grupul a declarat, de asemenea, că Legea COVID-19 este „disproporționată” și „demonstrabil ineficientă”, în timp ce alții susțin că actul normativ acordă guvernului prea multă putere pentru a pune în aplicare un „sistem obligatoriu de vaccinuri insuficient testate”.

Potivit site-ului The Local, inițiatorii acestui demers susțin că „succesul referendumului ar fi un apel către autorități să dea dovadă de cea mai mare prudență în campania de vaccinare și chiar să impună un moratoriu asupra acesteia”.
 
Un nou studiu realizat de experți de la Universitatea Stanford susține că restricțiile din lockdown, cum ar fi izolarea la domiciliu și închiderea afacerilor, nu au prezentat „beneficii clare și semnificative” în prevenirea răspândirii COVID-19. Ba chiar ar fi putut să crească infectările.