ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 152 de ani de la trecerea lui Emanuil Gojdu la cele veșnice,  Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat o slujbă de pomenire pentru cel mai mare filantrop român mirean și avocat, în fața statuii din Parcul „ASTRA” din Sibiu, informează Ziarul Lumina.

„Ne-am împlinit astăzi o datorie sfântă față de cel mai mare filantrop al nostru, care și-a dăruit toată dragostea lui și tot ce a agonisit el în viața lui unei lucrări filantropice, culturale, spirituale, religioase, prin ceea ce a lăsat el ca moștenire, Fundația Gojdu.
 
A rânduit Dumnezeu să se nască în 9 februarie și să treacă la cele veșnice în 3 februarie. Iată că avem acum 152 de ani de la trecerea sa la cele veșnice și 220 de ani de la nașterea sa. Datoria noastră este de a încerca de a recupera ce se mai poate recupera din moștenirea sa. Credem că, de acolo de unde este el, unde Dumnezeu i-a răsplătit toată dragostea, ne va ajuta, ne va călăuzi, în așa fel să putem să continuăm lucrarea sa”, a spus ierarhul.

Emanuil Gojdu a fost votat cel mai mare filantrop român mirean în cadrul Campaniei naționale „10 mari filantropi”, inițiată de Arhiepiscopia Sibiului în anul 2020. Emanuil Gojdu și-a lăsat întreaga sa avere dobândită în timpul carierei sale de avocat fundației care îi poartă numele, pentru a susține tinerii români din Transilvania și Ungaria cu burse de studii.

În soborul slujitor s-au aflat vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și consilierul cultural al eparhiei, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, mai informează sursa citată.
 
Vedeți AICI galeria foto de la slujbă.