Fostul antrenor de fotbal Emeric Jenei va fi consilierul principal al prim-ministrului maghiar Viktor Orbán pe problemele din domeniul fotbalului.

Acest lucru l-a declarat însuși Jenei pentru publicația Gazeta, citat de portalul maghiar index.hu., informează agenția Rador.

Tehnicianul maghiar din România are 82 de ani și, din cauza vârstei, ține legătura mai mult prin telefon cu premierul maghiar pe care îl cunoaște de mulți ani. Convorbirile dintre cei doi au loc săptămânal, Jenei acordându-i consiliere cu privire la diverse subiecte legate de fotbal. Potrivit publicației citate, Orbán l-a angajat pe Jenei pentru că după Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe vrea să construiască o academie de fotbal și la Oradea, orașul în care locuiește fostul antrenor. Urmează ca în curând cei doi să discute despre detaliile acestui proiect.

Emeric Jenei a obținut cel mai mare succes al său în anul 1986 atunci când în calitate de antrenor al echipei Steaua București a câștigat la Sevilia Cupa Campionilor Europeni împotriva echipei F.C. Barcelona. Ulterior, pentru intervale scurte de timp a fost și antrenorul naționalei României și a Ungariei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews