Fostul antrenor de fotbal Emeric Jenei va fi consilierul principal al prim-ministrului maghiar Viktor Orbán pe problemele din domeniul fotbalului.

Acest lucru l-a declarat însuși Jenei pentru publicația Gazeta, citat de portalul maghiar index.hu., informează agenția Rador.

Tehnicianul maghiar din România are 82 de ani și, din cauza vârstei, ține legătura mai mult prin telefon cu premierul maghiar pe care îl cunoaște de mulți ani. Convorbirile dintre cei doi au loc săptămânal, Jenei acordându-i consiliere cu privire la diverse subiecte legate de fotbal. Potrivit publicației citate, Orbán l-a angajat pe Jenei pentru că după Miercurea Ciuc și Sfântu Gheorghe vrea să construiască o academie de fotbal și la Oradea, orașul în care locuiește fostul antrenor. Urmează ca în curând cei doi să discute despre detaliile acestui proiect.

Emeric Jenei a obținut cel mai mare succes al său în anul 1986 atunci când în calitate de antrenor al echipei Steaua București a câștigat la Sevilia Cupa Campionilor Europeni împotriva echipei F.C. Barcelona. Ulterior, pentru intervale scurte de timp a fost și antrenorul naționalei României și a Ungariei.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.