ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Realizatorul emisiunii „România9” de la TVR1, Ionuț Cristache, a anunțat că emisiunea i-a fost scoasă de pe post fără explicații pentru a doua zi consecutiv, în condițiile în care invitatul de azi era Marcel Ciolacu, liderul formal al PSD, o prezență de interes în prima zi de după criza coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. 

„Tocmai am fost anuntati de conducerea TVR, mai exact de Eduard Darvariu ca emisiunea #Romania9 de azi, ca si cea de ieri, este scoasa de pe post si inlocuita cu o editie speciala! Asta in conditiile in care invitatul zilei era cunoscut, era de interes public ca vocea celui mai mare partid din opozitie sa se auda la Televiziunea Publica, in contextul crizei actuale! Asa intelege conducerea Televiziunii Publice libertatea presei!”, a scris Cristache joi pe Facebook

În ajun, premierul Florin Cîțu (PNL) l-a demis fără preaviz pe ministrul Justiției, Stelian Ion (USR-PLUS), după ce partenerii de guvernare nu au vrut să fie introdusă pe ordinea de zi a ședinței de guvern aprobarea unui plan național de investiții, intitulat „Anghel Saligny”. Demiterea celui de-al doilea ministru userist de către premierul liberal a determinat o posibilă rupere a coaliției de guvernare, o parte dintre membrii USR anunțând că vor vota o moțiune de cenzură împotriva cabinetului Cîțu. Moțiune care nu poate trece fără aportul PSD, context în care vocea celui mai mare partid din opoziție revine în prim-plan. Este, deci, de neînțeles de ce TVR ar înlocui în ultimul moment o emisiune în care invitat era chiar Marcel Ciolacu, liderul formal al PSD.

„La cum se contureaza lucrurile, PSD va sustine guvernul Citu si nu va semna motiunea AUR-USR! Ne lamurim de la 17, cand la #Romania9 vine presedintele PSD, Marcel Ciolacu!”, se exprimase Ionuț Cristache în postarea de joi prin care anunța prezența lui Ciolacu în emisiune.

Se pare, însă, că problemele cu emisiunea lui Ionuț Cristache sunt mai vechi decât ediția de azi, la care ar fi trebuit să participe Ciolacu. Urmărind alte postări din cronologia de Facebook a jurnalistului TVR, reiese că acestuia i s-au făcut greutăți din partea conducerii televiziunii de cel puțin două zile.

„In urma cu 2 zile mi-a fost respins apelul in actiunea pe care am intentat-o TVR. Imediat dupa respingerea actiunii de catre Tribunalul Bucuresti, dna. pdg Ramona Saseanu, prima data de la preluarea Interimatului conducerii TVR, m-a invitat in scris "pentru a analiza termenii colaborarii”! Am refuzat! Imediat am fost anuntat ca emisiunea de miercuri iese de pe post si mai apoi, cea de azi! Argumentul, "editie speciala”, fara ca subsemnatul sa poata actiona in vreun fel!#LibertateaPresei”, a scris joi Cristache într-o altă postare, adăugând și documentele doveditoare.