ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără din Las Vegas care a suferit patru accidente vasculare cerebrale și trei intervenții chirurgicale pe creier, în urma unor reacții adverse severe la vaccinul COVID-19 de la Johnson&Johnson, învață să meargă din nou, transmite Daily Mail.

Emma Burkey, în vârstă de 19 ani, a atins un „nou obiectiv” vineri, când a reușit, în sfârșit, să coboare scările, la aproape un an după ce i s-a spus că nu va mai putea face acest lucru. 
 
În aprilie 2021, la doar câteva zile după vaccinarea cu serul COVID-19 în doză unică de la J&J, Emma a ajuns în stare critică la spital. Ea crede că vaccinul a cauzat apariția unei afecțiuni medicale rare, care i-a declanșat patru accidente vasculare cerebrale, trei operații pe creier, două intervenții chirurgicale suplimentare și necesitatea unui tub de respirație și de hrănire. 
 
Detalii despre experiența ei post-vaccinare puteți citi AICI, într-o relatare anterioară a ActiveNews.
 
„Acum pot să merg cu cârje, ceea ce nu credeam că se va întâmpla vreodată. Îmi stabilesc obiective, iar când le ating îmi stabilesc altele”, a declarat ea marți pentru News Now 8. Acum nu mai are nevoie de aparate pentru a putea respira sau mânca.
 
În urma accidentelor vasculare cerebrale, Emma a rămas cu mobilitate redusă, dar, între timp, și-a recăpătat controlul asupra părții superioare a corpului și a reușit să țină în brațe o păpușă - un pas mare pentru ea, deoarece visul ei este să lucreze cu copii. Înainte de a se îmbolnăvi, ea era voluntară la o creșă a bisericii.
 
În ultimele 10 luni, Emma a petrecut câte cinci ore pe zi la fizioterapie, pentru a reînvăța abilitățile motorii fine și pentru a putea merge din nou. 
 
Anul trecut, adolescenta a trebuit să fie plasată într-o comă indusă medical, iar când s-a trezit, nu se putea mișca, vorbi sau clipi, măcar.
 
VIDEO cu povestea ei: