ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emma Răducanu, al cărei tată este român, a învins-o în finală, sâmbătă noaptea, pe Leylah Fernandez cu scorul 6-4, 6-3, câștigând US Open 2021. Ea este prima femeie cu cetățenie a Marii Britanii care câștigă US Open din ultimii 44 de ani și a doua jucătoare cu origini românești care câștigă la US Open. În 2019, titlul a fost cucerit de canadianca Bianca Andreescu, care are ambii părinți români.

Din păcate, după vaccinare, Simona Halep nu a mai câștigat mai nimic. Ea a fost eliminată de la US Open duminica trecută, de ucraineanca Elina Svitolina.

Regina Marii Britanii a felicitat-o printr-o scrisoare pe campioana cu origini românești, tânăra Emma Răducanu, informează DailyMail.

Document:

Părinții campioanei nu au obținut la timp viza specială pentru a putea fi prezenți la US Open. În imaginea de mai jos, realizată la Wimbledon, îi puteți recunoaște pe cei doi: românul Ion și soția lui, de orgine chineză, Renee.