ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Britanie a fost zguduită de un grup de cazuri mortale de miocardită la bebeluși, potrivit The Blaze.

Organizația Mondială a Sănătății a emis miercuri o alertă, indicând că a existat o "creștere a miocarditei severe la nou-născuți asociată cu infecția cu enterovirus în Țara Galilor" între iunie 2022 și martie 2023.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a confirmat raportul, precizând că un "număr mai mare decât media de cazuri" de enterovirus a fost observat la "bebeluși foarte mici" în lunile de toamnă și de iarnă, a relatat Telegraph.

Cel mai înalt vârf al cazurilor de miocardită a avut loc în noiembrie.

Comitetul internațional pentru taxonomia virusurilor a precizat că enterovirusurile, un gen de virusuri cu ARN monocatenar, "se înmulțesc în principal în tractul gastrointestinal sau în tractul respirator superior sau, uneori, în ambele, dar se pot înmulți și în alte țesuturi, de exemplu, nervi, mușchi etc.". Infecția poate fi frecvent asimptomatică. Manifestările clinice includ răceală comună, meningită ușoară, encefalită, mielită, miocardită și conjunctivită".