ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Numărul cazurilor de coronavirus va scădea peste două săptămâni, consideră medicul epidemiolog Molnar Geza, care susține că izolarea și carantina nu prea și-ar avea rostul în această perioadă, potrivit Mediafax.

În emisiunea Marius Tucă Show,  epidemioogul clujean a vorbit despre ce ne așteaptă în lunile următoare, dar și în cele de iarnă, atunci când ne vom confrunta și cu gripa sezonieră.

Invitatul lui Marius Tucă a spus că numărul de cazuri va scădea peste două săptămâni. Mai mult, acesta este de părere că autoritățile nu au de ce să ia în calcul noi legi pentru carantină și izolare.

„Am făcut trendul (…) la prima și a doua ascensiune, diferența este de 1,8%. Adică asistăm la același fenomen, mi-am permis să afirm că și acest val epidemiologic actual va ajunge la un vârf și peste două săptămâni o să asistăm la o scădere. Dar, dacă introducem abuziv carantinări și izolari, tot acolo vom ajunge și cu carantină și fără carantină. Și cu izolare și fără izolare obligatorie.”, a afirmat Molnar.

Spre finalul anului, numărul de infectări va scădea considerabil, a spus acesta.

„După părerea mea, în iarna care urmează și primele luni din 2021 nu vom depăși 300 de cazuri pe zi, și asta pe perioada scurtă. Singurul risc e cel de prelungire a sezonului gripal, dacă se vor intercala. (…) Apropo de mortalitate specifică, e greu de apreciat, pentru că fiecare țară raportează altfel. Dacă vom avea 3-4%, ar fi tot ca la o gripă sezonieră”, a subliniat Molnar.