ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL APĂRUT ÎN URMĂ CU EXACT UN AN ȘI REPUBLICAT ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA

Continuă atacurile de presă împotriva episcopului Ambrozie al Giurgiului, care i-a mustrat dur pe puternicii zilei în predica rostită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva (filmarea, aici). După primul atac perpetuat de U.M. Digi24 și dreptul la replică oferit de Biserică, a urmat un nou atac din partea televiziunii de stat, la care Episcopia Giurgiului răspunde printr-un comunicat: 


„Referitor la reportajul Televiziunii Publice în care Preasfințitul Ambrozie este identificat ca un opozant al vaccinării, solicităm un drept la replică și facem următoarele precizări:

Pasajul extras și prezentat de televiziunea publică face parte din predica pe care Episcopul Giurgiului a ținut-o de Sfânta Parascheva cu ocazia sărbătoriri hramului Parohiei Pâslari - Adunații Copăceni. În mod tendențios, considerăm că accentul pe care Preasfințitul l-a pus pe exemplul personal pe care trebuie sa îl dea parlamentarii, când vine vorba de vaccinare, a fost exclus și în mod eronat s-a considerat că Episcopul Giurgiului este un oponent al vaccinării. 

Așa cum am declarat și în alte rânduri, considerăm că e vital ca un demers medical, așa cum este cel al convingerii populației de a se vaccina, trebuie însoțit în mod obligatoriu de o informare completă și corectă, cu respectarea legislației privitoare la acest aspect, care cere un consimțământ liber și informat. 

Diseminarea și transmiterea informației conform căreia Episcopul Giurgiului se opune unei vaccinării nu face altceva decât să mineze eforturile făcute și de Episcopia noastră prin toate centrele medicale și de îngrijire pe care le patronează pentru depășirea acestui moment foarte greu pentru țară. 

Episcopia Giurgiului îndeamnă pe credincioșii săi la informare cu privire la această procedură medicală, informare pe care oricine o poate obține în primul rând prin consultarea medicului de familie, specialist care poate da indicațiile cele mai potrivite în acest caz”, au transmis reprezentanții Episcopiei Giurgiului.
 
Pentru cei care n-au apucat încă să asculte netrunchiat predica Episcopului Giurgiului din 14 octombrie, ActiveNews vă pune la dispoziție filmarea: