ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cazul adolescentului Rareș Nicolae Diaconu, elev la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui, olimpic la limba franceză, diagnosticat anul trecut cu o  formă galopantă de cancer osos, a sensibilizat întreaga comunitate locală și județeană. Pentru salvarea lui Rareș, oamenii au început să lanseze apeluri, în încercarea de a contrbui la strângerea sumei de 80.000 de euro, necesară intervenției chirurgicale. 

Un astfel de apel ape public a fost lansat și de Episcopia Hușilor prin Preasfințitul Părinte Ignatie. Cu ajutorul clericilor și credincioșilor din Eparhie și diaspora a fost strânsă suma de 15.000 euro, exceptând donațiile directe, anunță basilica.ro.

Reprezentanții Episcopiei Hușilor mulțumesc „preoților din cele trei protopopiate și credincioșilor care au răspuns cu maximă promptitudine și dăruire apelului”.

„Expresia comuniunii noastre față de Rareș și familia sa este rugăciunea ca Dumnezeu să-l însănătoșească cât mai grabnic, pentru a se întoarce în mijlocul colegilor săi, spre bucuria părinților si a dascălilor”, se menționează pe site-ul Eparhiei Hușilor. „Sprijinul financiar este indispensabil în procesul de însănătoșire si fiecare donație contează! Este un exemplu concret în care trebuie să ne manifestam dragostea creștină și solidaritatea față de aproapele nostru! Prin contribuția fiecăruia, putem să facem diferența! Rares poate recunoaște iubirea lui Dumnezeu din solidaritatea cu care îl sprijinim!”, a fost îndemnul Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, de a ne solidariza și de a dona bani pentru a-l ajuta pe Rareș.

Prin această acțiune Biserica Ortodoxă Română a oferit un răspuns concret la nevoile aproapelui, acesta nefiind un caz singular în care ierarhii, clericii și credincioșii s-au mobilizat pentru ajutorarea semenilor aflați în situații de dificultate.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuția sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfășurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin programul „Donează sânge, salvează o viață!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” și „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate și consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.