Cazul adolescentului Rareș Nicolae Diaconu, elev la Liceul „Emil Racoviță” din Vaslui, olimpic la limba franceză, diagnosticat anul trecut cu o  formă galopantă de cancer osos, a sensibilizat întreaga comunitate locală și județeană. Pentru salvarea lui Rareș, oamenii au început să lanseze apeluri, în încercarea de a contrbui la strângerea sumei de 80.000 de euro, necesară intervenției chirurgicale. 

Un astfel de apel ape public a fost lansat și de Episcopia Hușilor prin Preasfințitul Părinte Ignatie. Cu ajutorul clericilor și credincioșilor din Eparhie și diaspora a fost strânsă suma de 15.000 euro, exceptând donațiile directe, anunță basilica.ro.

Reprezentanții Episcopiei Hușilor mulțumesc „preoților din cele trei protopopiate și credincioșilor care au răspuns cu maximă promptitudine și dăruire apelului”.

„Expresia comuniunii noastre față de Rareș și familia sa este rugăciunea ca Dumnezeu să-l însănătoșească cât mai grabnic, pentru a se întoarce în mijlocul colegilor săi, spre bucuria părinților si a dascălilor”, se menționează pe site-ul Eparhiei Hușilor. „Sprijinul financiar este indispensabil în procesul de însănătoșire si fiecare donație contează! Este un exemplu concret în care trebuie să ne manifestam dragostea creștină și solidaritatea față de aproapele nostru! Prin contribuția fiecăruia, putem să facem diferența! Rares poate recunoaște iubirea lui Dumnezeu din solidaritatea cu care îl sprijinim!”, a fost îndemnul Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, de a ne solidariza și de a dona bani pentru a-l ajuta pe Rareș.

Prin această acțiune Biserica Ortodoxă Română a oferit un răspuns concret la nevoile aproapelui, acesta nefiind un caz singular în care ierarhii, clericii și credincioșii s-au mobilizat pentru ajutorarea semenilor aflați în situații de dificultate.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuția sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfășurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin programul „Donează sânge, salvează o viață!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” și „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate și consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews