ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopii catolici americani au votat majoritar, marți, în favoarea unei propuneri de a-i refuza împărtășirea lui Joe Biden, din cauza susținerii avortului (păcatul pruncuciderii, n.r.) de către acesta, informează CBN News, preluat și tradus de Prodocens Media.

Deși Vaticanul s-a arătat favorabil comuniunii președintelui aborționist al Americii, 73% dintre episcopii catolici din SUA au votat măsura de a-l opri de la împărtășanie pe Biden. Prevederea se aplică și altor politicieni care susțin păcatul pruncuciderii, fiind inspirată de îndemnului evanghelic de a nu da „cele sfinte, porcilor”.

Reacția lui Biden a fost că „aceasta e o chestiune privată și nu cred că se va întâmpla”. Problema e că dacă te arăți la biserică doar de câteva ori pe an, de ochii televiziunilor, și atunci vrei musai să fii împărtășit ca un catolic de cursă lungă, aceea nu mai e o chestiune privată, ci una de paradă. Însă clerul romano-catolic nu e dispus să târască biserica în cultul personalității lui Joe Biden, maimuțărindu-și rânduiala și adevărul de credință pentru aceasta.

Accesul la sfânta comuniune este rezervat credincioșilor practicanți, care participă regulat la slujbe. Însă, „dacă primești euharistia într-o stare de păcat grav, îți faci singur un mare rău spiritual”, avertizează un teolog catolic.

„Biserica Îi aparține lui Iisus Hristos. De aceea, îl implor pe președinte ca, mai întâi, să se pocăiască! Întoarceți-vă de la această greșeală (a susținerii pruncuciderii, n.r.) - despre care știți că e greșeală/păcat - și fiți credincios învățăturii bisericii!”, i-a transmis lui Biden diaconul Keith Fournier, slujitor al diocezei Tyler din Texas. 

„Susțin dreptul femeii de a alege” să facă avort, declarase Joe Biden în fața presei, preluând retorica stângistă care face din uciderea unui om aflat în stadiul embrionar al vieții sale un drept al mamei sale și ocultând că adevăratul drept al femeii ar fi fost să aleagă castitatea dacă nu-și dorea să rămână însărcinată.

„Poporul american i-a dat toată puterea și autoritatea, însă o putere pe care nu o are este aceea de a defini ce înseamnă să fii catolic”, a explicat despre Biden arhiepiscopul Joseph Naumann, președintele conferinței episcopilor catolici din SUA.
 
Un caz asemănător i s-a întâmplat Regelui Carol al II-lea în 1936 la Chișinău când, în Catedrala Soborul, a vrut să intre în altar prin ușile împărătești, prerogativă rezervată regilor și domnitorilor consacrați în Biserică. Numai că regele Carol al II-lea nu fusese uns de Biserică și trăia în concubinaj cu Elena Lupescu. Atunci, în auzul a 2500 de oameni prezenți la slujbă, mitropolitul ortodox Gurie Grosu a ridicat mâna dezaprobator și i-a zis: „Măria-ta! Asta să o faci când vei veni cu coroana pe cap și soția legiuită alături!”, potrivit istoricului Dan Ciachir

Citiți și După eșecul din Senat, Cîțu vrea să bage „educația sexuală” pe din dos, ca oră de „religie sexuală”