ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii continuă să se mobilizeze și să iasă în stradă pentru a-și arăta sprijinul față de familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luați abuziv de statul norvegian. Noi manifestații au avut loc sâmbătă la Suceava și la Arad, la care s-au adunat mii de oameni. Din Norvegia, Episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord a transmis un mesaj de încurajare pentru familia Bodnariu, considerând că e greu de înțeles cum separarea forțată de părinți ar putea fi o măsură luată în interesul copiilor.

Cel puțin 5.000 de oameni au manifestat la Suceava în sprijinul familiei Bodnariu. O manifestare similară, la care s-au adunat aproximativ 2000 de arădeni a avut loc și la Arad, conform site-ului aradon.ro.
 
Despre cazul familiei Bodnariu a vorbit, din Norvegia, unde se află într.o vizită pastorală, și Episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord. Episcopul Macarie a discutat cu românii care trăiesc în această țară și fac parte din comunitatea ortodoxă române, informează Mediafax. 

"În cadrul comunității ortodoxe române și a întregii comunități românești din Norvegia există o stare de îngrijorare și o atmosferă de solidaritate cu familiile, copiii și părinții separați forțat, care trec prin momente de mare încercare. Familiei Bodnariu i se alătură în aceeași încercare familia Nan, credincioși ai Bisericii Ortodoxe Române", a spus episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord. 

Înaltul ierarh  a lansat un apel către toți cei care au competențe în rezolvarea acestor cazuri, să găsească soluțiile legale și umane pentru ca familiile să-și poată asuma rolul firesc de creștere și educare echilibrată a copiilor. "Este foarte greu de înțeles cum separarea forțată de părinți ar putea fi considerată drept măsură luată în interesul copiilor", a adăugat episcopul.