„Biserica, Școala și Familia sunt trei instituții vitale ce trebuie păstrate și apărate de toți cei care doresc sa interfereze cu gând necuviincios pentru că ele constituie fundamentul unei societăți sănătoase și drepte în fața lui Dumnezeu și a oamenilor”, subliniază Episcopul Ambrozie al Giurgiului cu prilejul începutului de an școlar, potrivit basilica.ro.


Într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook a Eparhiei, ierarhul citează un text din Pildele lui Solomon (2:1-6) și spune că „izvorul învățăturii nu poate să fie altul decât luminarea ce ne vine de la Dumnezeu”.

„Școala nu e doar un spațiu în care acumulăm cunoștințe ci ea trebuie sa fie mai cu seamă baza pentru viață, acest lucru însemnând că, pe lângă cunoștințele teoretice pe care le dobândim, școala ar trebui să ne arate și care este modul în care trebuie sa viețuim în lume, cum ar trebui să arate relațiile între oameni și care sunt acele modele pe care tinerii vor trebui să le urmeze pentru a-și desăvârși chemările spre profesiile de mai târziu”, explică Preasfinția Sa.

Părintele Episcop evidențiază și rolul de bază al familiei în educația tinerilor, prin „învățăturile părinților care sunt ca o cunună pe capul copiilor”.

De asemenea, Episcopul Ambrozie semnalează că „buna-cuviință, buna purtare, dragostea pentru cei din jur și grija pentru ceea ce ne înconjoară fac parte din învățătura de milenii a Bisericii pe care tinerii, prin intermediul orei de religie, le pot împropria si le pot dărui mai târziu din prea plinul inimii lor sincere și neprihănite unei lumi ce pare sa le amenințe inocența”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews