ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Ignatie, spune că referendumul pentru familie a fost invalidat pentru că „mașinăria de propagandă a progresiștilor” a fost una mai abilă și eficientă, dar și pentru că evenimentul a fost "anexat" ideologic la politică, informeaza Agerpres.

„În primul rând, referendumul a fost invalidat pentru că mașinăria de propagandă a progresiștilor a fost mult mai abilă și mai eficientă. Biserica nu deține, din păcate sau din fericire, reflexul de a gestiona corect și în timpi reali toate minciunile, distorsionările și calomniile grosolane care au curs, în săptămânile trecute, pe albia dezbaterilor publice. De departe, cheia 'succesului' a fost asigurată de anexarea ideologică a referendumului la politică, la unul dintre partidele actuale, precum și la frica iluzorie că prin vot vor fi modificate și alte articole din Constituție, fapt care s-a soldat cu formarea unui contingent de indeciși sau deciși să nu participe la vot. Cu alte cuvinte, ura fața de un partid a fost mai intensă decât dragostea față de familie, de valorile tradiționale", a spus episcopul Hușilor.

Prelatul a afirmat că, paradoxal, în această „manevră” ideologică au căzut inclusiv conservatori creștini, simpli sau intelectuali, astfel, calomnia, ideologizarea „malefică” și dezinformarea fiind mai puternice decât bunul simț și capacitatea de a discerne între „grâul adevărului și neghina minciunii".

Referitor la părerile potrivit cărora prin invalidarea referendumului Biserica ar fi primit o „palmă”, episcopul Hușilor a menționat că reprezintă o temă falsă.

„Biserica nu a suportat o înfrângere. De ce? Prin deducție logică și confirmată personal, mare (sau o suficientă) parte din cei care nu au votat, exceptându-i pe unii din tabăra nedemocratică #boicot sau #staucasă, pentru că s-au opus unei consultări populare, sunt atașați și cred în valorile iudeo-creștine, în familia naturală, iar această constatare nu se înscrie în logica învinsului care vrea cu orice preț să pară un victorios. Ce folos să mă autoamăgesc cu o victorie goală de conținut? Aș transforma și eu convingerile mele într-o ideologie. Din fericire, fug de ideologie ca dracul de tămâie. Orice ideologie ucide. Biserica, prin acest referendum, a primit un semnal puternic că trebuie să se focuseze pe un tip de pastorație de proximitate, frontală, pe înființarea a cât mai multe grădinițe, școli confesionale, centre de catehizare creștină, așa cum sunt în Occident, pentru a oferi o alternativă tăvălugului ideologiei neomarxiste a teoriilor de gen care vor să corupă, cu nesimțire și persuasiune diabolică, mintea și inima curată a copiilor", a opinat prelatul.


„Cred că niciun păstor responsabil nu va susține de acum încolo că Biserica poate fi cuantificată după câte ziduri au fost ridicate, ci după cât de mult se regăsește în Biserică și ne recunoaște poporul ca păstori. Deci, în tot răul și-un bine. De asemenea, Biserica în toată epopeea asta cu referendumul, alături de puținii intelectuali care și-au asumat public valorile de dreapta, a dat dovadă de dreaptă măsură și civilitate în a susține o cauză profund creștină. Din nefericire, civilitatea aceasta ne-a costat. Participare mică, pentru o cauză atât de mare. Biserica nu a făcut decât să se comporte extrem de european, a susținut ceea ce este constitutiv Europei, rădăcinile ei creștine", a mai spus Ignatie.

Ca răspuns la ceea ce al a numit „isteria ipocrită a banilor cheltuiți pe referendum", episcopul Hușilor i-a provocat pe "USR-iștii progresiști și pe LGBT-iștii luminați" să încerce să devină, în mod concret, filantropi.

„Să își asume agenda socială prin care își motivează propagandisti