ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preasfințitul Părinte Igantie a mers în seara de Crăciun la Centrul de noapte din Bârlad unde se adăpostesc oamenii fără adăpost din municipiu, scrie Basilica.

Ierarhul le-a dus mâncare caldă, a luat cina cu ei, le-a ascultat poveștile de viață și suferințele. A avut un cuvânt bun pentru fiecare dintre ei și i-a încurajat să treacă cu bine peste încercările vieții.

„Le-a servit bucatele delicioase și încă aburinde, iar ei l-au îndemnat pe Ierarh să ia loc pe unul din paturile înghesuite în camera lor ponosită. Unii și-au spus povestea, alții s-au plâns de traiul greu, iar câțiva nu conteneau să se mire că tocmai ei, cei 23 de oameni ai străzii din Bârlad, de Crăciun, iau masa chiar cu Episcopul Ignatie al Hușilor”, se menționează într-un cotidian local. Gestul nu este singular printre ierarhii Bisericii Ortodoxe Române. Mitropolitul Banatului și-a serbat anul acesta onomastica împreună cu oamenii fără locuință.

Ierarhul le-a oferit o masă caldă, peste 250 de articole vestimentare și cozonaci celor 35 de persoane aflate în așezământul de noapte din Timișoara.

„Nu este nimic excepțional, pentru mine este normalitate și ar trebui cât mai des să facem astfel de acțiuni, pentru că vedeți că acești oameni sunt părăsiți, sunt oameni ai străzii”, declara ierarhul pentru pressalert.ro.