ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PS Iustin, Episcopul Maramureșului, a transmis un mesaj pastoral prin care îndeamnă la solidaritate cu familia Cameliei Smicală, cu origini maramureșene, care se luptă de 5 ani de zile cu serviciul social din Finlanda pentru a-și redobândi copiii, potrivit Basilica.ro.

„De cinci ani, îngrijorarea și durerea Cameliei Smicală nu poate fi descrisă în cuvinte. Fiecare mamă, însă, își poate da seama de dramatismul acestei situații, dacă se gândește doar că ar trece prin așa ceva”, a afirmat ierarhul.

Acesta a evidențiat situația fără precedent la care sunt supuși Mihai și Maria, copiii Cameliei Smicală, care sunt privați de o viață firească și de creșterea armonioasă în familie.

„Astăzi, cei doi copii sunt internați separat în două centre sociale, stricte și reci, fiind lipsiți de dragostea mamei lor, de sfaturile ei, de purtarea ei de grija și chiar de viața firească pe care o presupune creșterea împreună a fraților în aceeași familie, în casa mamei lor, care știe cel mai bine de ce au nevoie”, a subliniat Episcopul Iustin al Maramureșului.

Cu binecuvântarea ierarhului, în Rozavlea, satul natal al doctoriței românce, a fost oficiată duminică Sfânta Liturghie „în semn de solidaritate și libertate pentru pruncii Maria și Mihai Jalaskoski-Smicală”.

„Ne solidarizăm astăzi (duminică, 15 martie 2020 – n.r.), noi cei din Rozavlea Maramureșului, cu Camelia Smicală și copiii ei, Mihail și Maria, și ne alăturăm tuturor celor ce au ridicat glasul cerând autorităților finlandeze dreptate pentru mamă și cei doi copii, redându-le libertatea de a crește firesc și frumos în brațele și purtarea de grijă a mamei, primind o educație corectă și curată, spre a se putea pregăti pentru a îmbrățișa o profesie și a începe o viață socială și creștină normală”, a declarat PS Iustin.

Episcopul Maramureșului se alătură Episcopului Macarie al Europei de Nord și Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale și Mitropolitului Serafim al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, care au luat public atitudine, prin rugăciune, povățuire și îndemnuri pentru dezlegarea dramei familiei Smicală.