Părintele Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a continuat vizitarea pastorală a familiilor de români din mai multe orașe ale Norvegiei pentru a le binecuvânta prin stropirea cu Agheasma Mare. Astfel, ierarhul român a străbătut întinderile Regatului Norvegiei, ajungând cu vaporul inclusiv în insula Aukra, unde se găsesc câteva familii de români, scrie episcopiascandinavia.se.

Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie s-a aflat la Molde, unde a slujit Sfânta Liturghie și Parastasul pentru cei adormiți, iar duminică, 14 ianuarie, ierarhul român s-a aflat în mijlocul comunității de români din orașul Ålesund. 

Cu prilejul Duminicii vindecării celor zece leproși, dar și a Odovaniei Praznicului Botezului Domnului, Părintele Episcop Macarie a arătat că marele har al sărbătorilor din această perioadă se poate păstra, înmulți și răspândi doar prin cultivarea virtuții recunoștinței. „Suprapunerea Odovaniei Bobotezei cu Duminica vindecării celor zece leproși ne dă un răspuns clar, simplu și direct: prin recunoștință. A venit Domnul printre noi, făcându-se asemenea nouă, afară de păcat. Să îi fim recunoscători și să îi mulțumim! Nimic nu ne surpă viețile mai mult decât uitarea și nerecunoștința, care premerg cârtirii și revoltei față de Dumnezeu. În zilele noastre se cultivă în mod deliberat cârtirea, nemulțumirea față de Dumnezeu, Biserică și oamenii Săi. Nu e bine că suntem femei și bărbați, nu e bine că suntem europeni și creștini, nu e bine că suntem națiuni și că trăim în state naționale. Nimic nu e bine, astăzi, totul e frustrant, totul incită la revoltă, una fără noimă și fără motiv”, a mai spus ierarhul.