ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord deplânge victimele atacului comis vineri la Stockholm.

Episcopul Macarie Drăgoi al românilor din Europa de Nord deplânge tragedia care a avut loc astăzi, 7 aprilie 2017, în capitala Suediei, la Stockholm, unde un camion a intrat în mulțime, făcând victime și răspândind durere și confuzie.

Ierarhul ortodox român din Țările Scandinave, aflat, în aceste zile, într-o vizită pastorală la românii din Danemarca și sudul Suediei, a afirmat: „Din nefericire, în acest an, la Stockholm, vom avea Floriile însângerate în urma acestui atac inuman. Am aflat de tragedie de la mai mulți fii duhovnicești, aflați la fața locului, care au scăpat nevătămați. Este o mare durere și m-am gândit cu inima strânsă să nu fie victime și din rândurile românilor noștri, așa cum au fost la Londra. Cel puțin deocamdată, însă, nu sunt informații că ar fi și români printre victime. Duminică, după Liturghia de Florii pe care o voi sluji la Stockholm, vom merge împreună cu frații români din comunitate, să depunem flori și să aprindem lumânări la locul unde cei nevinovați și-au pierdut viața, păstrând un moment de reculegere și înălțând rugăciuni către Atotmilostivul Dumnezeu”, se spune într-un comunicat al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. 
 
Cel puțin trei persoane persoane au murit și alte câteva au fost rănite vineri după ce un camion a intrat în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm.