ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii aflați dincolo de Cercul Polar au primit și ei vestea Nașterii Domnului. Le-a fost adusă prin colinde și cu Icoana Nașterii Domnului  de  Preasfințitul Părinte Episcop Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, aflat în aceste zile în misiune la românii din Norvegia, din diferite zone de dincolo de Cercul Polar.

Preasfințitul Macarie a ajuns în nordul Norvegiei încă de vineri, 22 decembrie 2017, începând să-i colinde pe românii din această regiune îndepărtată, scrie pe Facebook Episcopia Europei de Nord.
 
Purtând icoana Nașterii Domnului și drapelul României ierarhul i-a vizitat pe români la casele lor și i-a adunat la sfintele slujbe în jurul altarelor euharistice și a colindat cu credincioșii. El însuși a cântat și câteva colinde din ținuturile sale natale, a împărțit calendare religioase și daruri pentru cei mici. De asemenea, preasfințitul părinte episcop i-a spovedit pe cei dornici să se primenească duhovnicește pentru Nașterea Domnului.
 
 „Frați români, a venit din nou Crăciunul! Iată mesajul plin de nădejde și de bucurie pe care vi-l aduc aici, dincolo de Cercul Polar. Purtând pe brațe icoana Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos și colindându-vă la fereastra sufletului, vă vestesc că Hristos iarăși se naște de dragul nostru și spre folosul nostru! Căldura noastră sufletească să risipească întunericul și răceala din aceste ținuturi îndepărtate de casă! Chiar dacă suntem acum în aceste ținuturi arctice, fiind noaptea polară, să ne aducem aminte de Hristos-Răsăritul cel de Sus care a alungat pentru todeauna noaptea căderii omului din Rai”, a spus, cu acest prilej Episcopul Macarie Drăgoi.
 

Luni, în prima zi de Crăciun, Părintele Episcop Macarie a slujit Sfânta Liturghie în parohia românească din capitala Regatului Norvegiei. În cadrul slujbei, ierarhul a cântat mai multe colinde românești împreună cu credincioșii. După slujbă, Preasfințitul Macarie împreună cu un grup de colinători a mers să-i colinde pe cei aflați la Centrul pentru persoanele vârstnice din Oslo.