ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Episcop Macarie a atras atenția, în cuvântul adresat în lunea Rusaliilor, 8 iunie, cu privire la pericolul pe care îl reprezintă educația sexuală în școli, avertizând cu privirea la impactul acesteia asupra inocenței copiilor, ceea ce reprezintă o nedreptate strigătoare la cer.

Părintele Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la vremurile pe care le trăim, spunând că este „o mare încercare în această lume când vedem frica patologică față de moartea biologică, furia resentimentară ridicată la rang de virtute civică”.

„În numele unei noi revoluții sunt contestate credința, familia, patria, dragostea dreasă cu sarea duhovnicească, firescul, recunoștința, blândețea, dreptatea, adevărul și însăși inocența copiilor, spunându-se că aceasta nu ar fi decât o simplă prejudecată. Dacă copiii nu mai au inocență, înseamnă că nu mai au copilărie. Iar dacă nu mai au copilărie, ei chipurile trebuie să fie expuși de mici orelor de educație sexuală, ca să deprindă abilități corespunzătoare”, a spus PS Macarie.

Copiii nu mai au dreptul la inocență, aceasta ne spun falșii apostoli ai acestei noi lumi postumane, însă, a subliniat Părintele Macarie, sub nicio formă, noi, creștinii, nu trebuie să fim complici la aceste nedreptăți strigătoare la cer.

„Războiul împotriva Bisericii este de fapt un război împotriva omului și a destinului său. Da, iubite frate și iubită soră, acest război este îndreptat împotriva legăturii tale cu Dumnezeu. Miza acestui război este ruperea legăturii dintre om și Dumnezeu. Este cumplit că sunt contestate cele mai firești, cele mai minunate lucruri care ne fac pe noi oameni. Sunt vremuri de cernere, sunt vremuri de încercare, sunt vremuri de prigoană, însă trebuie să stăm drepți și să nu facem niciun fel de compromis! Să ne punem nădejdea în Dumnezeul Cel slăvit în Treime: Tatăl și Fiul și Duhul Sfânt și să credem că atunci suntem creștini, când ne umplem cu toții de Duhul Cel Preasfânt și nu de duhul lumii”, a spus PS Părinte Episcop Macarie în lunea Rusaliilor, 8 iunie 2020.