ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul Macarie a îndemnat, din nou, duminică în  parohia românească din Vejle-Koldin, la rugăciune pentru Camelia-Mihaela Smicală și copiii ei, aflați în aceste zile în momente de cumpănă. Ultima încercare prin care trece familia Smicală este legată de dorința celor doi copii, care sunt și cetățeni români, de a se întoarce cu mama lor în țară.

În cadrul slujbei, au fost înălțate rugăciuni stăruitoare pentru reîntregirea familiei medicului Camelia Smicală din Finlanda despărțită de copiii săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, potrivit site-ului Episcopiei Scandinaviei. Episcopul Macarie a vorbit din nou despre durerea acestei greu încercate mame, asigurându-o că nu este lăsată singură: 

„Durerea de mamă este una dintre cele mai mari și adânci dureri pe care le cunoaște umanitatea. Durerea de mamă strigă către ceruri în împrejurările grele ale vieții, mai cu seamă atunci când o mamă este despărțită de copiii ei, răpiți sau uciși. Sunt multe mărturii în Sfânta Scriptură: în Vechiul Testament, de la Rițpa care și-a văzut cei șapte fii uciși de gabaoniți și până la Solomonia, mama celor șapte frați Macabei, care și-a văzut fiii uciși înaintea ei, martirizați de către un crud persecutor. Iar în Noul Testament: de la mamele îndurerate care și-au văzut pruncii uciși de învârtoșatul și tiranicul Irod și până la mama văduvă din Nain la a cărei durere Mântuitorul nostru Iisus Hristos a săvârșit prima minune a învierii fiului ei și totodată până la mama canaaneancă, care s-a rugat pentru fiica ei chinuită de demoni, într-un adânc de smerenie, iar întru credința ei neșovăielnică, Domnul Iisus Hristos a miluit-o, spunând câteva cuvinte pe care nu le-a mai rostit altă dată: „Mare este credința ta, fie ție după cum voiești” și fiica ei s-a tămăduit în ceasul acela. Însă cea mai mare durere de mamă, care depășește orice durere este cea a Preasfintei Fecioarei Maria prin a cărei inimă a trecut sabia răstignirii și uciderii Fiului său. De ce vă spun acum despre durerea de mamă? Deoarece nu departe de noi, în Finlanda, o mamă greu încercată și îndurerată este despărțită, împotriva voinței ei de copilașii, care de asemenea doresc să rămână lângă mama lor. Ne rugăm neîncetat pentru medicul român Camelia-Mihaela Smicală despărțită samavolnic de copilașii ei Johan-Mihail și Maria-Alexandra. Neîncetat îi pomenim în rugăciuni și le purtăm de grijă cu toată ființa noastră. Ieri am vorbit cu ea la telefon și era deznădăjduită. De aceea, împreună îi spunem: Nu ești singură, greu încercată și îndurerată mamă! Oricât ai crede că Dumnezeu nu te aude și nu te vede să ști că nu este așa. De aceea am pomenit acum de aceste îndurerate și greu încercate mame menționate în Sfintele Scripturi, față de care Dumnezeu a făcut milă, mângâindu-le și întărindu-le. Iubită mamă Camelia-Mihaela, Dumnezeu te vede și te aude, iar noi îți suntem alături și nu putem rămâne indiferenți, reci și nepăsători față de durerea ta de mamă. Așa cum odinioară Împăratul David nu a rămas nepăsător față de durerea Rițpei căreia i-au fost uciși cei șapte copii, așa cum odinioară Regele Solomon a făcut dreptate ținând seamă de iubirea de mamă, așa și noi, în Hristos, îți suntem alături, iubită mamă, cu toată ființa noastră. Nu te teme!  Hristos te poartă pe brațele Sale milostive, iar noi, în Hristos, te pomenim și te asigurăm că așa cum Dumnezeu s-a milostivit spre atâtea mame, se va milostivi și spre tine!”, a spus Episcopul Macarie.
 
Camelia Smicală, ai cărei copii au evadat din Serviciul Social al Primăriei orașului Tampere din Finlanda, a anunțat zilele trecute că Mihai și Maria au fost găsiți de Poliția finlandeză, care i-a preluat „cu 5 mașini” pentru a-i duce la un spital de psihiatrie, deși minorii nu sufereau de vreo afecțiune. Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ, care a lansat un demers de conștientizare a autorităților române în cazul copiilor Smicală, spune că, după găsirea minorilor fugari de către autoritățile finlandeze, MAE român ar trebui să ceară repatrierea de urgență a acestora.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews