ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu acordat publicației LifeSiteNews, episcopul Athanasius Schneider a avertizat asupra unui „spirit comunist” tot mai accentuat în țările occidentale, altădată libere și creștine.  

Episcopul Schneider a crescut în fosta Uniune Sovietică într-o familie germană ai cărei strămoși s-au stabilit în regiunea Mării Negre în secolul al XIX-lea. În această zonă se stabiliseră numeroși germani și, potrivit episcopului, aceștia erau numiți „germani ai Mării Negre”, majoritatea dintre ei fiind fermieri.

După cel de-al Doilea Război Mondial, părinții săi au fost „deportați de Stalin” în lagăre de muncă forțată. În cele din urmă, părinții săi și-au recăpătat libertatea și au ajuns în Kîrgîzstan, țară din Asia Centrală, unde s-a născut episcopul Schneider, la sud de Kazahstan, unde locuiește în prezent. A crescut mergând la biserici catolice „subterane”, deoarece părinții săi au ținut la credința lor străbună, chiar dacă practicarea acesteia era puternic restricționată sau ilegală sub regimul comunist care controla regiunea. 

Schneider i-a spus reporterului Jim Hale de la LifeSiteNews că a crescut vorbind germana, dar a învățat în școlile sovietice și, prin urmare, vorbea și rusa. În cele din urmă, familia lui a reușit să ajungă în Germania.

Hale l-a întrebat pe episcop dacă - având în vedere înmulțirea restricțiilor guvernamentale, aparent din cauza Covid - vede vreo paralelă între ceea ce se întâmplă astăzi în Occident și viața în timpul Uniunii Sovietice. 

Schneider a spus că el crede că există paralele, chiar dacă lucrurile nu par asemănătoare la suprafață.  

„Uniunea Sovietică și alte țări comuniste au căutat să reducă toată... existența umană la materialism, la aspectele materiale ale Pământului”, a explicat Schneider. 

„Iar această tendință ia tot mai mult amploare în lumea occidentală. O cultură a materialismului... Este un fel de nouă formă de ateism, care este celălalt pilon al sistemului comunist”.

Episcopul crede că un „grup mic” din „elita politică” controlează cetățenii lumii occidentale, în mare parte prin mijloace tehnologice. El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa unor drepturi de proprietate adevărate în America de Nord și în Europa de astăzi, înțelegând prin aceasta în special drepturile unei persoane asupra propriului corp.  

Vorbind despre vaccinarea forțată, el a spus: „Cu această criză Covid, vedem din ce în ce mai mult că pierdem chiar și dreptul de a decide asupra propriului corp. Îți pierzi dreptul de proprietate asupra propriului corp, deoarece statul sau un mic grup elitist declară: 'Noi suntem acum proprietarii corpului tău'”.

El a spus că menținerea „regulilor Covid”, cum ar fi insistența asupra „pașapoartelor verzi”, a creat un fel de „închisoare globală” în care toată lumea este monitorizată.

Episcopul a dezvoltat ideea spunând că, la fel ca în timpul sovieticilor, cetățenii sunt acum tratați ca niște copii, ca și cum nu ar avea „suficient intelect și rațiune”. Astfel, tuturor li se spune „cum să se comporte” de către niște elite care „folosesc aceeași terminologie” la nivel mondial. 

El a numit lumea sub mandatele Covid un tip de „societate de sclavi”, cu un „sistem de sclavi”. 

Pe lângă considerațiile pe teme sociale, episcopul Schneider a legat criza guvernării mondiale de criza Bisericii Catolice, pe care a descris-o ca având o ierarhie ce a fost „impregnată” de spiritul materialist. Potrivit episcopului, direcția materialistă a Vaticanului poate fi văzută în atenția acordată de Roma „Mamei-Pământ”. El a remarcat că însuși Papa Francisc „se comportă ca și cum realitățile pământești, care sunt realități materiale” ar fi „mai presus de grija față de suflet”.

Jim Hale l-a întrebat pe episcop dacă acest lucru este rezultatul unui ideal utopic asemănător marxismului, care, chipurile, îi inspiră pe comuniști „să construiască un rai pe pământ”.

„Acesta este comunismul, pentru că Marx și Lenin spuneau despre comunism că este paradisul pe pământ”, a răspuns Schneider.  

„Și, astfel, acest spirit a pătruns foarte mult în viața Bisericii și acum și în agenda actuală a Sfântului Scaun, din păcate.”

Pentru a combate spiritul materialist, Schneider i-a încurajat pe credincioși să „restabilească întâietatea sufletului, a grijii pentru suflet și a vieții veșnice”. El a adăugat că acesta „este miezul Evangheliei. Și pentru aceasta a venit Iisus Hristos, ca să ne răscumpere de păcatele noastre... și de osânda veșnică și să ne deschidă porțile Raiului”.

În Uniunea Sovietică, nu era neobișnuit ca religia să fie cooptată de politicieni și de stat pentru a obține beneficii politice. Hale l-a întrebat pe episcopul Schneider dacă i se pare acceptabil ca Joe Biden și Nancy Pelosi, care se autointitulează "catolici", să primească Sfânta Împărtășanie în timp ce promovează politici anti-viață și pro-avort.  

Schneider a spus că nu există nicio circumstanță în care un catolic de profil înalt care promovează avortul să poată fi primit la Sfânta Împărtășanie până când nu se pocăiește și nu își retrage în mod public susținerea față de avort.  

„Niciodată”, a subliniat el. 

Episcopul și-a extins această opinie la toți politicienii care susțin un comportament contrar învățăturilor Bisericii Catolice.  

„Acești politicieni, atunci când promovează în mod deschis avortul sau căsătoriile între persoane de același sex, nu sunt în unire cu învățătura Bisericii”, a spus Schneider.   

„Și, astfel, cum pot ei... să spună 'Suntem în deplină comuniune cu... Biserica', care presupune comuniunea cu învățătura Bisericii?”. 

Episcopul a descris primirea Sfintei Împărtășanii de către un politician care respinge învățătura Bisericii drept „sacrilegiu” și „o ofensă adusă lui Dumnezeu”. El a adăugat că acest lucru creează un precedent periculos, deoarece oamenii l-ar putea interpreta ca pe un gest de „aprobare” de către Biserică a unui păcat grav.  

El a spus că nu este „caritabil” ca preoții și episcopii să ofere Sfânta Împărtășanie unor politicieni precum Biden și Pelosi, deoarece este ca și cum „le-ar permite să își mănânce propria judecată”. El a numit acest lucru un „act de război împotriva iubirii aproapelui”.