Episcopul vicar patriarhal a vorbit, miercuri seară, la Catedrala Patriarhală, despre rolul pe care îl are Maica Domnului în iconomia mântuirii neamului omenesc, numind-o „cea mai mare ambasadoare a creștinilor”, scrie Basilica.
 
Potrivit sursei citate, acest fapt reiese din promisiunea Fecioarei Maria „că nu ne va lăsa după înălțarea la cer, așa cum a fost dintru început alături de Biserica primelor veacuri”.
 
„Dacă Hristos recapitulează în Sine întreaga umanitate, Fecioara Maria a dat răspunsul întregii umanități pentru a accepta lucrarea de mântuire a lui Dumnezeu. Răspunsul acesta are cea mai mare greutate din istorie întrucât este un răspuns dat pentru tot neamul omenesc”, a menționat Episcopul vicar patriarhal .
 
Preasfinția Sa a numit-o pe Fecioara Maria o „Maică a luminii și a vieții” care după moarte s-a mutat la „Cel ce este lumină și viață”.
Tot în cadrul omiliei sale, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a vorbit și despre scopul postului Adormirii Maicii Domnului.
„Postul acesta este rânduit pentru a cinsti cu vrednicie pe aceea care a fost cea mai aleasă făptură dintre oameni” și pentru a ne face „contemporani cu momentul trecerii ei din lumea aceasta”.
 
Ierarhul a subliniat în finalul predicii sale că Maica Domnului „a excelat în virtute, iar virtutea cea mai de seamă a fost smerenia”.
 
„Ea depășește în sfințenie pe toți sfinții pentru că a fost cea mai curată făptură care a trăit vreodată pe pământ”.
 
După rostirea omiliei ierarhul a participat la slujba Prohodului alături de credincioșii bucureșteni pe Colina Bucuriei.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews