ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul vicar patriarhal a vorbit, miercuri seară, la Catedrala Patriarhală, despre rolul pe care îl are Maica Domnului în iconomia mântuirii neamului omenesc, numind-o „cea mai mare ambasadoare a creștinilor”, scrie Basilica.
 
Potrivit sursei citate, acest fapt reiese din promisiunea Fecioarei Maria „că nu ne va lăsa după înălțarea la cer, așa cum a fost dintru început alături de Biserica primelor veacuri”.
 
„Dacă Hristos recapitulează în Sine întreaga umanitate, Fecioara Maria a dat răspunsul întregii umanități pentru a accepta lucrarea de mântuire a lui Dumnezeu. Răspunsul acesta are cea mai mare greutate din istorie întrucât este un răspuns dat pentru tot neamul omenesc”, a menționat Episcopul vicar patriarhal .
 
Preasfinția Sa a numit-o pe Fecioara Maria o „Maică a luminii și a vieții” care după moarte s-a mutat la „Cel ce este lumină și viață”.
Tot în cadrul omiliei sale, Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a vorbit și despre scopul postului Adormirii Maicii Domnului.
„Postul acesta este rânduit pentru a cinsti cu vrednicie pe aceea care a fost cea mai aleasă făptură dintre oameni” și pentru a ne face „contemporani cu momentul trecerii ei din lumea aceasta”.
 
Ierarhul a subliniat în finalul predicii sale că Maica Domnului „a excelat în virtute, iar virtutea cea mai de seamă a fost smerenia”.
 
„Ea depășește în sfințenie pe toți sfinții pentru că a fost cea mai curată făptură care a trăit vreodată pe pământ”.
 
După rostirea omiliei ierarhul a participat la slujba Prohodului alături de credincioșii bucureșteni pe Colina Bucuriei.