ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Despre Jeffrey Epstein se spune că se ocupă cu trafic de persoane pentru exploatare sexuală, multe din victime fiind minore. Făcea asta cu persoane foarte importante din mediul politic și din alte instituții ale statului american sau de aiurea. Practic, se bănuiește că Epstein era continuatorul unei practici mai vechi, anume crearea unor cercuri care furnizau minore sau prostituatie/prostituați potentaților de tot felul - politicieni, polițiști, judecători etc., ce deveneau, ulterior, șantajabili, prin care crima organizată se proteja.

Radacinile istorice ale unor astfel de practici se regăsesc înca din perioada prohibiției, când așa-ziși oameni de afaceri care comercializau băuturi alcoolice au făcut alianțe cu diversele mafii din SUA, precum și cu oameni importanți din FBI și din administrație. Mai târziu, în timpul WWII, CIA a colaborat cu mafia, lucru care a dus aproape la o semi-legalizare a acesteia, crima organizată devenind un fel de ramură a serviciului secret american.

Ca să ne facem o idee despre ce înseamna asta concret, există mărturii depuse sub jurământ despre petreceri în anii 50 cu caracter pedofil in care seful FBI era costumat în drag și întreținea raporturi sexuale cu minori. Petrecerea era organizată de o personalitate foarte influentă a vieții politice americane, consilier al lui McCharty (cel cu vânătoarea de vrăjitoare) si mentor al multor alte figuri politice - Roy Cohn, al cărui cerc de apropiați se regăsește, în mare parte, și în cercul lui Jeffrey Epstein.

Astfel de cercuri au conexiuni în ambele capete ale spectrului politic. Atât Cohn, cât și Epstein, aveau legături cu Bill Clinton și Donald Trump, dar și cu lumea mafiei și oameni de afaceri dubioși care se pretind „filantropi”.

În concluzie, o citez pe Whitney Webb, jurnalista care a documentat materialele din care aici am extras doar cât pentru un teaser: „Epstein este doar ultima încarnare a unei operațiuni mult mai vechi și extinse care deschide o fereastră înspăimântătoare ce arată cât de profund legat este guvernul SUA de echivalentul modern ale crimei organizate, ce devine realmente prea mare ca să se prăbușească” (too big to fail).

La comments legaturile spre cele trei părți care se ocupă de cazul Epstein și nu numai.