Un bol consistent de fulgi de ovăz este un mod sănătos de a începe ziua dar,  potrivit unui nou studiu, acel mic dejun sățios poate conține nivele periculoase de glifosat, compusul principal din erbicidul celor de la Monsanto, care poate cauza cancer, scrie RT.

Studiul, realizat de organizația non-profit Environmental Working Group, a constatat că 43 din 45 de cereale populare folosite la micul dejun testate în trei regiuni din SUA conțineau urme de glifosat. 31 dintre acestea conțin niveluri periculos de ridicate ale substanței chimice, afirmă autorii studiului.
 
Glifosfatul este ingredientul activ din Roundup, erbicidul extrem de controversat produs de Monsanto. 

Studiul vine la doar o săptămână după ce o instanță din California a ordonat companiei Monsanto să plătească despăgubiri de 289 milioane de dolari unui fost grădinar care a dezvoltat limfom non-Hodgkin după ani de utilizare a erbicidului Roundup la locul de muncă.

Testele studiului au vizat doar așa zisele cereale sănătoase, pe bază de ovăz. Și s-a constatat că nivelurile ridicate de glifosat provin din ovăz.

Sute de tone de glifosat sunt pulverizate anual pe culturile americane, cele mai mari concentrații ale substanței chimice găsindu-se în grâul nemodificat genetic, orz, ovăz și fasole. 

Organizația Greenpace a cerut interzicerea glifosatului în toate țările din Europa. Fermierii români folosesc erbicidele pe bază de glifosat pentru combaterea buruienilor de peste 40 de ani, motivând eficiența ridicată.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews