ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bol consistent de fulgi de ovăz este un mod sănătos de a începe ziua dar,  potrivit unui nou studiu, acel mic dejun sățios poate conține nivele periculoase de glifosat, compusul principal din erbicidul celor de la Monsanto, care poate cauza cancer, scrie RT.

Studiul, realizat de organizația non-profit Environmental Working Group, a constatat că 43 din 45 de cereale populare folosite la micul dejun testate în trei regiuni din SUA conțineau urme de glifosat. 31 dintre acestea conțin niveluri periculos de ridicate ale substanței chimice, afirmă autorii studiului.
 
Glifosfatul este ingredientul activ din Roundup, erbicidul extrem de controversat produs de Monsanto. 

Studiul vine la doar o săptămână după ce o instanță din California a ordonat companiei Monsanto să plătească despăgubiri de 289 milioane de dolari unui fost grădinar care a dezvoltat limfom non-Hodgkin după ani de utilizare a erbicidului Roundup la locul de muncă.

Testele studiului au vizat doar așa zisele cereale sănătoase, pe bază de ovăz. Și s-a constatat că nivelurile ridicate de glifosat provin din ovăz.

Sute de tone de glifosat sunt pulverizate anual pe culturile americane, cele mai mari concentrații ale substanței chimice găsindu-se în grâul nemodificat genetic, orz, ovăz și fasole. 

Organizația Greenpace a cerut interzicerea glifosatului în toate țările din Europa. Fermierii români folosesc erbicidele pe bază de glifosat pentru combaterea buruienilor de peste 40 de ani, motivând eficiența ridicată.