ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Tayyip Erdogan a cerut sâmbătă reformarea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, denunțând faptul că Statele Unite ar putea să se opună prin veto unei propuneri de încetare a focului pentru Gaza, în ciuda sprijinului uriaș din partea altor țări, informează Reuters.

"Cererea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite pentru încetarea focului este respinsă doar prin veto-ul SUA. Este aceasta dreptate?", a declarat Erdogan în cadrul unei conferințe privind drepturile omului la Istanbul.

"Consiliul de Securitate al ONU trebuie să fie reformat", a adăugat el.
 
Statele Unite au respins prin veto o cerere a Consiliului de Securitate al ONU privind o încetare imediată a focului, dar au continuat să preseze Israelul să facă mai mult pentru a proteja civilii palestinieni în timpul unei ofensive violente împotriva militanților Hamas în Gaza, notează Știripesurse.

Votul a lăsat Washingtonulul izolat din punct de vedere diplomatic în cadrul Consiliului format din 15 membri. Treisprezece membri au votat în favoarea proiectului de rezoluție înaintat de Emiratele Arabe Unite, în timp ce Marea Britanie s-a abținut.