ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan l-a atacat din nou miercuri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru acțiunile Israelului în Gaza, făcând o paralelă între acesta și liderul nazist Adolf Hitler, potrivit Yahoo News.

"Cu ce te deosebești de Hitler?" a declarat Erdoğan la o ceremonie de decernare a unor premii în domeniul științei la Ankara, referindu-se la bombardamentele Israelului asupra Fâșiei Gaza asediate.

"Există ceva ce a făcut Netanyahu care să fie mai puțin decât Hitler? Nu", a adăugat Erdoğan.

Cu sprijinul Washingtonului, guvernul lui Netanyahu a reușit să ucidă peste 20.000 de locuitori din Gaza, a spus Erdoğan.

Autoritățile Hamas din Gaza au declarat miercuri că peste 21.000 de palestinieni au fost uciși acolo în urma războiului.

Liderul turc a continuat să critice Germania pentru refuzul său de a-l condamna pe Netanyahu pentru pierderile de civili din Gaza.

"Spun asta clar, uite: Germania continuă și astăzi să plătească prețul pentru ceea ce a făcut Hitler. De aceea, Germania tace, are capul plecat", a spus Erdoğan.