ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald J. Hying, episcopul catolic al Diecezei de Madison, a calificat drept „dureros” și „tulburător” anunțul președintelui american Joe Biden, care a declarat că nu crede că viața umană începe la concepție, arată LifeSiteNews.

„Oamenii au susținut întotdeauna că președintele Biden s-a opus personal avortului”, a scris episcopul pe Twitter. „Astăzi, el a spus: „Îi respect pe cei care cred că viața începe în momentul concepției, respect asta - nu sunt de acord, dar respect asta”.”

Hying se referea la conferința de presă de vineri a „democratului” Joe Biden, în care acesta le-a spus reporterilor că a dat instrucțiuni Departamentului de Justiție să caute modalități de a bloca Legea bătăilor inimii, o lege care limitează avorturile, adoptată recent în statul Texas, condus de republicani.

„Am fost și continui să fiu un susținător înfocat al [deciziei din cazul] Roe vs. Wade. Cel mai mare”, a declarat Biden vineri. „Mi s-a spus că există posibilități în cadrul legii existente pentru ca Departamentul de Justiție să analizeze și să vadă dacă există sau nu lucruri care pot fi făcute pentru a limita acțiunea independentă a persoanelor care implementează o lege de stat.”

Tot în cadrul conferinței de presă, Biden a mărturisit că nu crede că viața începe în momentul concepției, în ciuda declarațiilor sale anterioare care afirmau contrariul.

Afirmațiile lui Biden reprezintă o inversare a poziției pe care a adoptat-o public în calitate de vicepreședinte: „Viața începe de la concepție, aceasta este învățătura Bisericii”, a declarat el într-o dezbatere vicepreședințială în 2012. „O accept în viața mea personală, dar refuz să o impun creștinilor la fel de devotați, musulmanilor și evreilor și refuz pur și simplu să o impun altora.”

„Este o decizie între ei și medicul lor, din punctul meu de vedere, și Curtea Supremă. Nu am de gând să mă amestec în asta”, a adăugat atunci vicepreședintele Biden. El a făcut declarații similare în 2008 și 2015.