ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eric Clapton a făcut o donație unei mici trupe anti-vaccinare din Marea Britanie prin intermediul unei campanii GoFundMe, a transmis duminică Rolling Stone, potrivit The Daily Mail.

Se pare că rockerul își pune acum și banii la bătaie, după ce în ultimul an a făcut mai multe declarații anti-vaccin și anti-lockdown. Are și motive să o facă, deoarece s-a vaccinat cu două doze de AstraZeneca și a suferit după fiecare din ele niște reacții adverse invalidante, ajungând să se teamă că nu va mai putea cânta la instrument niciodată. Chitaristul în vârstă de 76 de ani ar fi donat trupei peste 1.300 de dolari prin intermediul campaniei și chiar le-a împrumutat membrilor trupei microbuzul familiei sale pentru turnee.

 
Jam for Freedom este un grup de muzicieni care le permite artiștilor amatori să se alăture spectacolelor lor în aer liber.

Grupul afirmă pe pagina sa de internet că, pentru a participa la festivalurile sau evenimentele lor, „nu vor fi necesare niciodată fișe medicale, dispozitive medicale sau medicamente obligatorii”. Se pare că grupul s-a format după începerea pandemiei.

Cântecele lor conțin versuri împotriva injecțiilor Covid, inclusiv un îndemn către companiile Big Pharma: „Puteți să vă băgați vaccinul otrăvitor în fund!”.

Clapton ar fi luat legătura prin SMS cu Cambel Mclaughlin, membru al trupei. 

„A fost ceva laudativ, de genul: 'Hei, sunt Eric - faceți o treabă grozavă'”, a afirmat McLaughlin.

Pe lângă donație și împrumutarea microbuzului, Clapton le-ar fi oferit bani suplimentari pentru a-și achiziționa propriul microbuz și chiar le-a spus că ar putea cânta cu ei în viitor, potrivit lui McLaughlin.VIDEO:
 
În luna iulie, premierul britanic Boris Johnson a anunțat că cluburile de noapte vor fi obligate să le ceară clienților să dovedească la intrare că au fost „complet” vaccinați, ceea ce l-a determinat pe Clapton să amenințe că nu va cânta în nici un local care va condiționa prezența publicului de certificatul de vaccinare. 

„Doresc să precizez că nu voi cânta pe nici o scenă în prezența unui public discriminat”, a continuat Clapton. „Dacă nu se iau măsuri pentru ca toți oamenii să fie prezenți, îmi rezerv dreptul de a anula spectacolul”.

În decembrie, Clapton a lansat piesa anti-lockdown „Stand And Deliver”, care a fost scrisă de prietenul său Van Morrison, care a manifestat, la rândul său, convingeri anti-lockdown și anti-vaccin Covid în ultimul an.

 
„Suntem mulți care îl susținem pe Van și eforturile sale de a salva muzica live; el este o sursă de inspirație pentru noi”, a declarat Clapton despre alte piese anti-lockdown ale cântărețului nord-irlandez într-un interviu acordat anul trecut revistei Variety.