ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul București a făcut o eroare materială în decizia de condamnare a fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu. Fostul primar ar fi condamnat, de fapt, la 5 ani și 4 luni de închisoare, în loc de 4 ani și 4 luni, reprezentanții instanței urmând să revină cu o îndreptare.
 
Sorin Oprescu a fost condamnat luni pentru mai multe infracțiuni: 4 ani pentru luare de mită, 1 an pentru constituirea unui grup infracțional organizat și 3 ani pentru abuz în serviciu, el fiind achitat pentru spălare de bani.

La pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, ar fi trebuit adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse (1 an și 4 luni), condamnarea finală trebuind să fie 5 ani și 4 luni închisoare, și nu 4 ani și 4 luni, cum apare în decizie, scrie Agerpres.

„În baza art. 39 alin 1 lit. b Cod penal inculpatul va executa pedeapsa de 4 ani închisoare la care adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse de 1 an și 4 luni. În final, inculpatul executa pedeapsa de 4 ani și 4 luni închisoare", se arată în decizia care conține eroarea.

Reprezentanți ai Tribunalului București au explicat că, probabil, se va reveni marți cu o îndreptare a erorii materiale din decizie.
Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupție.