ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timișoara și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, se confruntă acum cu acuzații grave de luare de mită, într-un caz care a șocat comunitatea din Timișoara, scrie presa locală.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat ancheta privind activitățile ilegale ale medicului și l-au trimis acum în judecată pentru 26 de acte de luare de mită, desfășurate în perioada martie – mai 2022 cât a fost supravegheat.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susțin că inculpatul, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unui spital din Timișoara, a primit sume semnificative de bani de la 26 de pacienți sau aparținători ai acestora. Aceste sume, cuprinse între 100 și 2000 de lei, au fost percepute fără justificare și în afara standardelor legale. Mai mult, medicul Mazilu nu avea dreptul să primească astfel de sume suplimentare în afara celor decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

O altă anchetă în desfășurare a Parchetului de pe lângă Tribunalul București vizează sediul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, potrivit 60m.

Ancheta îi vizează pe doi chirurgi care ar fi pretins sume de bani pentru intervenții chirurgicale toracice, au precizat surse judiciare.

De asemenea, sunt cercetați și trei medici anesteziști, trei medici rezidenți si un medic specialist.

Sumele pretinse și primite ar fi fost împărțite între acești medici, potrivit acelorași surse.

Vor fi audiate și 22 de persoane în calitate de suspect pentru dare de mită. Este vorba despre pacienți sau aparținători.

Procurorii suspectează mai multe cadre medicale că ar fi luat mită de la pacienți pentru intervenții chirurgicale.

La percheziții participă forțele Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Informația a fost confirmată de conducerea institutului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews