ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Farmaciile și guvernele din Statele Unite au aruncat cel puțin 15,1 milioane de doze de vaccinuri anticovid de la 1 martie, potrivit datelor guvernamentale obținute de NBC News.

Patru lanțuri naționale de farmacii au raportat mai mult de 1 milion de doze irosite fiecare, potrivit datelor publicate marți de CDC, ca răspuns la o cerere de documente publice. Walgreens a raportat cea mai mare risipă dintre toate farmaciile, statele sau alți furnizori de vaccinuri, cu aproape 2,6 milioane de doze irosite. CVS a raportat 2,3 milioane de doze irosite, în timp ce Walmart a raportat 1,6 milioane, iar Rite Aid a raportat 1,1 milioane.

Texas se află în topul statelor care au irosit dozele, cu 517.746 de doze aruncate, urmat de Carolina de Nord, cu 285.126, Pennsylvania a raportat 244.214 ,iar Oklahoma a raportat 226.163.

„Probabil că cifrele sunt subestimate, mai multe state sau agenții federale nu se regăsesc în datele la zi legate de coronavirus.

Motivele aruncării dozelor pot fi diverse: data expirării, eroare de diluare, probleme de refrigerare, flacoane crăpate … În plus, un flacon de vaccin care conține mai multe doze, odată deschis, celelalte trebuie apoi utilizate în următoarele câteva ore – și, prin urmare, sunt uneori aruncate din cauza lipsei de a găsi un furnizor”, a comentat Radu Jacotă, pentru Ziarul Național.