ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care se aprobă legea care va permite statului român să vândă dozele de vaccin Covid-19, care reprezintă surplus, transmite SPS.

Președintele Iohannis a semnat, marți, 22 februarie, „Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2021 privind reglementarea unor măsuri pentru valorificarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19, achiziționate de către statul român prin Ministerul Sănătății (PL-x 331/14.09.2021);”.

După cum relata ActiveNews, într-un singur an, România a donat și a aruncat 7 milioane de doze vaccinuri anti-Covid, în valoare de 45 de milioane de euro, dintr-un total de 32,4 milioane de doze recepționate. La acestea se vor mai adăuga cele aproape 8 milioane de doze deja pe stoc, ceea ce înseamnă alte 50 de milioane de euro pierdute.