ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucătăria este locul unde petreci multe momente ale fiecărei zi. Indiferent dacă gătești pentru mai multe persoane sau doar pentru tine și partenerul tău, cu siguranță ai observat că bucătăria se murdărește cât ai clipi. Soluția pentru a păstra bucătăria cu adevărat curată nu este să faci zilnic ore întregi curățenie, ci să respecți anumite reguli care vor împiedica apariția haosului în bucătărie.

Iată 5 reguli pentru oamenii ocupați care vor să aibă mereu o bucătărie curată
 
1. Nu păstra obiecte sau ustensile pe care nu le folosești
Multe persoane obișnuiesc să păstreze mult mai multe bunuri decât au nevoie. Acest lucru devine problematic atunci când surplusul de obiecte strică imaginea bucătăriei și a locuinței în general. O bucătărie plină cu vase de gătit, diverși roboți de bucătărie pe care nu îi folosești sau obiecte decorative, oricât de curată ar fi, nu va arăta foarte bine. Trebuie să scapi de obiectele care îți sunt nefolositoare. Dacă nu mai pot fi folosite, încearcă să le reciclezi. Însă, dacă se află în stare bună, le poți da unor prieteni sau le poți dona. 

2. Folosește timpul în avantajul tău
Atunci când aștepți să se gătească cina, poți spăla câteva dintre ustensilele pe care le-ai folosit pentru a pregăti mâncarea. Când aștepți dimineața să fie gata binemeritata cafea sau alternativele naturale ale cafelei, poți așeza vasele spălate cu o seară în urmă la locurile lor sau poți spăla vasele rămase. Un alt truc iubit de multe gospodine este să spele vasele imediat după ce au terminat de mâncat. Astfel, evită ca resturile să se întărească.

3. Promptitudinea - cheia pentru o bucătărie curată fără mult efort
Cu siguranță știi cât de dificil este să îndepărtezi o pată de grăsime sau mâncare de pe blat, de pe podea sau de pe orice altă suprafață, după ce aceasta s-a întărit. Ei bine, dacă vei curăța petele de îndată ce au apărut, vor dispărea mult mai ușor. Atunci când gătești, este recomandat să ai la îndemână o lavetă umedă cu care să ștergi suprafețele pe care observi vreo pată lăsată în urma pregătirii mesei.

4. Păstrează la îndemână ceea ce e necesar curățeniei
Soluțiile de curățat bucătăria trebuie păstrate chiar în bucătărie, nu în baie sau în altă încăpere. Astfel, îți va fi mult mai ușor să cureți cu rapiditate o pată. De asemenea, atunci când începi să prepari ceva de mâncare, asigură-te că ai lângă tine un coș sau un recipient în care să pui resturile rămase (cojile de legume, diverse ambalaje etc.), pentru a evita aglomerarea inutilă a suprafeței de lucru.

5. Folosește trucuri vizuale
Prin trucuri vizuale specialiștii se referă la iluminatul corespunzător. Probabil ai observat că o bucătărie luminoasă pare mult mai îngrijită, comparativ cu o bucătărie întunecată, care nu transmite deloc ideea de curățenie. Astfel, dacă alegi să iluminezi bucătăria cu Homelux, te vei asigura că respecți acest principiu și beneficiezi de pe urma sa. Lumina joacă un rol esențial în percepția pe care o ai referitor la o încăpere, iar bucătăria nu face excepție! Poți avea o bucătărie „lună și bec”, însă, dacă nu va fi iluminată corect, nu va părea curată. 

Așadar, pune în aplicare regulile de mai sus și vei observa o îmbunătățire în aspectul general al bucătăriei tale. Multe dintre aceste reguli pot fi aplicate și la restul încăperilor. Curățenia nu contează doar din perspectiva estetică, ea este vitală pentru sănătatea ta și a celor dragi ție!