ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a lansat un atac dur la adresa noii conduceri a partidului stabilite în urma ședinței CEx extrem de tensionate care a avut loc marți seară.  Eugen Teodorovici denunță „un exces de CEx” prin care „o juntă politică a preluat puterea în partid”. Fostul ministru al Finanțelor afirmă că nu va accepta să fie „girantul unor cămătari politici” și adaugă că o conducere legitimă a PSD trebuie să fie aleasă de toți membrii formațiunii.
 
„Când colegii mei din PSD, membri ai partidului la fel ca și mine, mi-au dat votul și încrederea lor în cadrul Congresului pentru funcția de Președinte Executiv, au făcut-o poate și pentru că au văzut în mine omul care poate să reprezinte și să apere interesele oamenilor. Mai mult, colegii de partid, îndrăznesc să cred că au văzut în mine omul capabil să prevină expunerea la tarabă a partidului și a membrilor săi, vânzarea și cumpărarea lor ca la piață. Am convingerea că PSD va găsi, până la urmă, calea unei schimbări reale, care să-l facă să devină acel partid în care fiecare român să se poată regăsi, prin identificarea cu valorile sociale, politice, economice sau de altă natură.

Să fii președintele executiv al PSD nu înseamnă doar un nume de pus pe cartea de vizită și nu înseamnă doar un loc la masa negocierilor. Să fii președintele partidului înseamnă să fii președintele tuturor membrilor partidului. Parcă asta îi ceream și lui Klaus Iohannis acum doar câteva zile, nu? Să fie președintele tuturor românilor”, spune Teodorovici în mesajul postat pe Facebook.

Teodorovici susține că nu-și va vinde niciodată votul  și nu va accepta niciodată să fie „garantul unor cămătari politici”. „Eu cred că trebuie să spunem lucrurilor pe nume în acest partid, mai ales în acest moment în care am pierdut din nou alegerile prezidențiale. Și, ca de fiecare dată, singura „soluție” a fost înlăturarea imediată a echipei de conducere, conform principiului am pierdut un meci, schimbăm antrenorul … eventual, punem rezervele pe post de căpitani sau de ce nu, chiar de antrenori.  Nu voi vinde niciodată votul meu sau al colegilor mei, nu voi scoate la mezat încrederea celor care sunt alături și, mai ales, NU voi accepta niciodată să fiu garantul unor cămătari politici”.

În final, el adresează colegilor de partid o întrebare: „Voi, colegii mei din PSD, ce veți face?” și adaugă două hashtag-uri: „#insistpentruRomania” și „#insistpentruPSD”.

Marți seara, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a preluat interimar șefia PSD. Acest lucru s-a întâmplat după ce Viorica Dăncilă a demisionat din funcție în ședința CEx. Viitoarea conducere a PSD ar urma să fie aleasă într-un Congres organizat în luna februarie.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews