Președintele PMP, Eugen Tomac, și-a depus demisia din funcția de președinte al partidului, asta după ce PMP a fost blocat la 4.90 și nu va intra în Parlament. Într-o declarație de presă, Tomac, unul dintre susținătorii guvernului lui Iohannis pe timp de pandemie, a mulțumit românilor care au mers la urne în criza sanitară. „Considerăm că în democrație este absolut esențial să privim cu realism spre realitate”, a spus Tomac.
 
Plasarea pe liste a unor personaje impuse de Băsescu, ca Cătălin Avramescu - poreclit "Canibalul", după cartea sa despre canibalism sponorizată de ICR-Patapievici, și Mihail Neamțu, fidelul Monicăi Macovei, dar și a Elenei Băsescu, după cum remarcă un cititor, în mod sigur nu au ajutat prea mult partidul.
 
Tomac a spus că a avut o ședință cu cei din PMP, în care i-a anunțat că își asumă rezultatul slab al PMP obținut la alegerile de duminică. Tomac a precizat, de asemenea, că face acest gest pentru că trebuie să existe „un responsabil” pentru rezultatele alegerilor.
 
„În mod clar am obținut un rezultat bun, în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare. Sigur că politica este un joc de echipă și trebuie să o privim cu maximă seriozitate. Din ultimele rezultate rezultă că avem un scor de 4.94 și pentru că PMP a avut membri în toate secțiile de vot din țară, iar acolo unde avem zero voturi sau avem colegi care nu se regăsesc, deși au votat cu PMP am formulat contestații, avem peste 1900 de contestații. În același timp suntem perfect conștienți de evoluția rezultatului. Nu punem sub semnul întrebării aceste alegeri, dar ne dorim ca toate aceste contestații să fie analizate cu maximă seriozitate”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews