ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încrederea românilor în UE, la 12 ani de la aderarea la blocul comunitar, scade de la an la an. Dovadă stă recentul Eurobarometru, realizat de legislativul UE, conform căruia mai puțin de jumătate dintre români mai văd apartenența la Uniunea Europeană drept ceva bun.
 
Procentul românilor care consideră că apartentența la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente față de ultimul sondaj realizat în urmă cu șase luni, conform Eurobarometrului făcut public miercuri de Parlamentul European, transmite Mediafax.

Pentru România, diminuarea susținerii este un lucru fără precedent în ultimii zece ani. În anul 2007 nivelul era de 71%, procent care a fluctuat de-a lungul anilor.

În cazul organizării unui referendum privind apartenența la Uniunea Europeană, 66% dintre cetățenii europeni ar vota pentru rămânerea în Blocul comunitar, iar 17% nu știu momentan ce decizie ar lua.

În România, 65% dintre cetățeni doresc ca țara lor să rămână stat membru al Uniunii Europene. 20% dintre români nu știu ce decizie ar lua privind acest subiect.

În ceea ce privește modul de funcționare al democrației în Uniunea Europeană, 51% dintre români se declară satisfăcuți, procentaj similar cu cel înregistrat la nivel european, de 49%.