ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eurodeputata ecologistă Michele Rivasi a murit în urma unui infarct la vârsta de 70 de ani, miercuri, 29 noiembrie 2023.

Ea era cunoscută pentru bătălia pe care a dus-o în ultima perioadă în vederea desecretizării Contractelor Pfizer cu Comisia Europeană. Rivasi era o critică publică a corupției endemice a Big Pharma denunțând practicile murdare ale Pfizer, cu referire la Albert Bourla și Ursula von der Leyen.

Vedeți Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

„Europarlamentarul Michèle Rivasi a pus ieri la îndoială miliardele de euro primite de Pfizer de la Uniunea Europeană. Astăzi, Michèle Rivasi a murit, conform versiunii oficiale în urma unui stop cardiac, în timp ce se îndrepta spre Parlamentul European.”, a semnalat jurnalistul Mike Borowski pe Twitter.

„Depublicarea, sub influența lobby-ului farmaceutic, a unui studiu medical privind accesul la medicamente și inovația farmaceutică din panelul STOA (Comitetul pentru Știință și Tehnologie al Parlamentului European -n.n.) este un adevărat scandal. Responsabilitățile trebuie asumate în deplină transparență!”, scria aceasta ieri pe Twitter, cu referire la un articol Euractiv pe această temă.

Studiul intitulat "Îmbunătățirea accesului public la medicamente și promovarea inovării farmaceutice" a stârnit o dezbatere aprinsă în Parlamentul European. Acesta a fost publicat și apoi retras, în mod clar împotriva regulilor stabilite de Comitetul pentru viitorul științei și tehnologiei (STOA), semnala Euractiv. Studiul a fost discutat într-o reuniune publică și apoi „depublicat”.

În februarie anul acesta ea condamna decizia președinților grupurilor politice ale Parlamentului European de a refuza accesul la SMS-urile dintre șeful Pfizer și șefa Comisiei Europene. „Rușine!”, scria aceasta publicând următorul comunicat via TWITTER: