ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un student a deschis focul joi la o universitate din Praga, omorând cel puțin 15 persoane, potrivit autorităților, și rănind peste 24, în cel mai grav atac armat în masă din Republica Cehă, potrivit AP.

Sângerarea a avut loc în clădirea departamentului de filosofie al Universității Charles, unde atacatorul era student, a declarat șeful poliției din Praga, Martin Vondrasek. De asemenea, atacatorul a murit, au precizat autoritățile. Numele său nu a fost dezvăluit.

Vondrasek a declarat în cursul serii că 15 persoane au murit și 25 au fost rănite. 
 
Autoritățile au avertizat că bilanțul morților ar putea crește.

Poliția nu a oferit detalii despre victime sau un posibil motiv al împușcăturilor din clădirea situată în apropierea râului Vltava, în Piața Jan Palach. Ministrul ceh de interne Vit Rakusan a declarat că anchetatorii nu suspectează o legătură cu vreo ideologie sau grupări extremiste.

Vondrasek a declarat că poliția crede că bărbatul înarmat și-a ucis tatăl mai devreme joi, în orașul său natal Hostoun, la vest de Praga, și că acesta plănuia, de asemenea, să se sinucidă. El nu a dat detalii.

Mai târziu, joi, Vondrasek a declarat că, pe baza unei percheziții la domiciliul său, bărbatul înarmat este suspectat și de uciderea unui alt bărbat și a fiicei sale de două luni, la 15 decembrie, în Praga.
 
Prague killer who left 15 dead in university gun rampage is now also suspected of killing a father and newborn baby in chilling 'dry run' in nearby forest a week ago |
 
(Ucigașul din Praga, David Kozak, 24 de ani)
 
Șeful l-a descris pe trăgător ca fiind un elev excelent, fără antecedente penale, dar nu a oferit alte informații.

Atacatorul a suferit "răni devastatoare", dar nu era clar dacă s-a sinucis sau a fost împușcat mortal într-un schimb de focuri cu ofițerii, a declarat Vondrasek, adăugând că nu există "nimic care să sugereze că ar fi avut un complice".