ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste PUTERNICE anti-certificat de vaccinare au loc în cele mai importante orașe din Europa Occidentală, în timp ce presa miluită din România tace pe subiect și îndeamnă tovărășește la vaccinarea lui Djokovici, ca să intre-n rândul „lumii bune”. Dar iată ce face „lumea bună”: majoritatea orașelor din Franța au fost paralizate de proteste după ce parlamentarii au votat „pașaportul vaccinal” noaptea ca hoții, iar în Paris manifestanții s-au bătut cu jandarmii; Bruxelles-ul a ieșit în stradă, la Luxembourg oamenii sunt disperați pentru că de luni li se impune pașaportul de vaccinare la locul de muncă, așa că au ieșit în stradă și au sfârșit bătuți și arestați de forțele de ordine (sau de represiune?); Groningen (Olanda) a găzduit un protest atât de mare încât nu încăpea în cadrul aparatului de filmat, cu lume adunată cât vezi cu ochii, însă tema acestuia a atins în special extracția gazelor care provoacă regulat cutremure în zonă; contra pașaportului de vaccinare, olandezii au protestat ca de obicei cu miile în capitala Amsterdam. Și în Belgia s-a protestat după ce guvernul a anunțat că are de gând să dezactiveze pașaportul „sanitar” pentru vaccinații care n-au făcut și a treia doză, aceștia urmând să devină „nevaccinați” din punctul de vedere al autorităților. Mii de persoane au protestat în mai multe orașe din Marea Britanie, printre care Manchester, Londra și Bristol, împotriva unui proiect de lege draconică ce va da puteri discreționare poliției, limitând drastic dreptul de a protesta, proiectul urmând să fie trecut prin parlament săptămâna aceasta.
 
PROTESTE MASIVE ÎN FRANȚA
 
După ce Adunarea Națională (Camera Deputaților) a adoptat într-o nouă lectură, la 4 dimineața, proiectul de lege prin care se va impune pașaportul „vaccinal”, noua formă a vechiului pașaport „sanitar” macronian, de la care sunt excluși vindecații și testații, proiectul de lege a fost trimis duminică spre examinare Senatului francez. Tocmai de aceea, francezii au ieșit în stradă mai îndârjiți ca niciodată, atât în Paris, cât și în orașele importante din provincie. 
 
La Paris, tensiunile au escaladat între manifestanții contra pașaportului „vaccinal” și jandarmii grupați în fața clădirii Adunării Naționale. VIDEO:

 
La Paris jandarmeria a desfășurat un dispozitiv impresionant pentru a încadra manifestația anti-pașaport „vaccinal” și anti-Macron. Președintele socialist le-a devenit deosebit de antipatic dizidenților nu doar pentru că el a dat startul implementării pașaportului încă de vara trecută, ci și pentru declarațiile sale recente cum că vrea să-i scoată din sărite pe nevaccinați și că „iresponsabilii” nu mai pot fi numiți cetățeni (adică nu mai pot avea nici drepturi constituționale). VIDEO: 

 
La Valence, în sud-estul Franței, jandarmii au tras cu gaze lacrimogene în mulțimea de manifestanți anti-pașaport „vaccinal” și anti-Macron. VIDEO:
 
 
Și la Marsilia lumea a ieșit în stradă contra pașaportului „vaccinal” și anti-Macron. VIDEO: 

De asemenea, la Toulon, oraș situat pe malul Mediteranei, provensalii au protestat anti-Macron și contra pașaportului de vaccinare. VIDEO:

 
Și la Montpellier, în regiunea Languedoc, aproape de Marea Mediterană, oamenii au ieșit să denunțe șantajul ordinar la care sunt supuși prin impunerea pașaportului vaccinal la nivelul întregii societăți. VIDEO: 

La Strasbourg în Alsacia, oraș care găzduiește Parlamentul European (cel care a legiferat prima dată „pașaportul digital Covid” în Europa, chiar înainte de Paști) și Consiliul Europei, protestele au început la ora 15:00 (16:00 ora României) cu cel puțin 500 de manifestanți și fără nici un fel de prezență a Poliției. Lucrurile au evoluat pe parcurs. VIDEO:

Colectivul AlsaceRevoltee (Alsacia Revoltată) s-a aflat în fruntea marșului de la Strasbourg. Pe pancarta lor se putea citi sloganul „Nous sommes en guerre contre le passe sanitaire! Il est l”heure de se reveiller” (Suntem în război contra pașaportului „sanitar”, a sosit clipa deșteptării!). VIDEO: 

La Strasbourg au ieșit în stradă nu doar cetățenii revoltați și membrii anumitor grupări civice, ci și reprezentanți ai anumitor profesii lovite de obligativitatea pașaportului de vaccinare. Printre protestatari se numără atât veste galbene, cât și pompieri. VIDEO:

 
În Place Kléber din Stasbourg se adunaseră câteva sute de manifestanți anti-pașaport „sanitar” și veste galbene. În filmare se poate observa, în rândurile din spate, ceea ce pare a fi un steag românesc. VIDEO:

 
PROTESTE ÎN DISPERARE DE CAUZĂ ÎN MARELE DUCAT DE LUXEMBOURG, UNDE CETĂȚENII SE VOR ÎMPĂRȚI DE MÂINE ÎNTRE VACCINAȚI ȘI ȘOMERI 
 
În Luxembourg lumea a ieșit duminică în stradă să protesteze contra pașaportului „sanitar”, care devine obligatoriu de luni începând pentru toți angajații care vor să-și păstreze locul de muncă (no jab, no job! - canci vaccin, adio slujbă!). VIDEO: 

Deși manifestanții au protestat în disperare de cauză, având în vedere că de a doua zi nu vor mai fi primiți la slujbă fără dovada vaccinării, poliția a avut o atitudine foarte agresivă, încercând să blocheze demonstrația și făcând multiple arestări. VIDEO:  
 
ÎN BELGIA PROTESTEAZĂ ȘI VACCINAȚII, DUPĂ CE GUVERNANȚII ANUNȚĂ DEZACTIVAREA PAȘAPOARTELOR CELOR CARE NU FAC RAPELUL
 
Manifestație de amploare la Bruges în Belgia împotriva pașaportului „sanitar”, după ce guvernul a anunțat săptămâna trecută că are în vedere dezactivarea pașaportului „sanitar” pentru vaccinații care nu și-au făcut a treia doză. Din punctul de vedere al guvernanților, toate privilegiile le vor fi retrase, ei urmând a fi tratați la fel ca nevaccinații. VIDEO:


 ȘI ÎN OLANDA SE PROTESTEAZĂ
 
Cu o seară înainte, în Groningen (Olanda) a avut loc o manifestare masivă împotriva extracției de gaze în regiunea unde se află cel mai mare zăcământ din Europa. Extracția gazelor provoacă regulat cutremure care avariază locuințele. VIDEO: 
 
Câteva mii de oameni au protestat în capitala Olandei, Amsterdam, împotriva restricțiilor politice puse pe seama pandemiei și contra pașapoartelor de vaccinare. VIDEO: 
  
 
MAREA BRITANIE SE RIDICĂ ÎMPOTRIVA SPORIRII PUTERILOR POLIȚIEI ȘI A RESTRICȚIONĂRII DREPTULUI DE A PROTESTA 

Mii de persoane au protestat la Manchester, Londra, Bristol și în numeroase orașe din Marea Britanie contra unui proiect de lege draconic care ar spori puterile poliției și ar restrânge dreptul de a protesta dacă va fi votat de parlamentari săptămâna aceasta. Societatea civică e foarte supărată și își coalizează membrii cu hashtag-ul „Kill the bill!” (opriți proiectul legislativ!). VIDEO: