ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis nu a fost atacat doar la Congresul PSD de la București.Gestul șefului statului, de a decora mai mulți politicieni olandezi, care în 2006 puneau bețe-n roate intrării României în UE, a fost criticat și la conferința de alegeri a conducerii ALDE Prahova. 
 
Decorarea de către președintele Iohannis a unor oficiali olandezi, reprezentanți ai unor formațiuni care s-au opus aderării României la Uniunea Europeană, reprezintă „umilință și lipsă de demnitate”. Declarația a fost făcută sâmbătă de europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, care a lansat un atac dur la adresa președintelui României, după ce acesta a decorat  mai mulți oficiali olandezi ale căror partide s-au opus, în 2006, aderării României la UE.

„Ce ghinion, doamnelor și domnilor, să ai o țară condusă de un om care ieri decora înalți oficiali olandezi! Un fost prim ministru al cărui partid în 2006, când Olanda vota aderarea României la Uniunea Europeană, s-a opus și a votat împotrivă. Iar ieri președintele nostru l-a decorat pe acest oficial pentru contribuția la aderarea României la UE.  Câtă umilință și câtă lipsă de demnitate!” a spus Norica Nicolai, potrivit News.ro.

În discursul ținut la conferința de alegeri a ALDE Prahova, Norica Nicolai a ținut să sublinieze și că 2019 trebuie să fie anul în care ALDE va da „primul președinte român și liberal”.
 
Într-un comunicat postat vineri pe site-ul instituției, Administrația Prezidențială informează că Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 9 martie a.c., decretele de decorare a unor personalități din Regatul Țărilor de Jos.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României, în perioada în care a îndeplinit funcția de Prim-ministru al Regatului Țărilor de Jos, în vederea finalizării negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, pentru susținerea dezvoltării relațiilor pe multiple planuri dintre cele două țări, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce Excelenței sale domnului Jan Peter Balkenende”, precizează comunicatul.

„De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României, în perioada în care a îndeplinit diferite demnități ale Regatului Țărilor de Jos și ale Uniunii Europei Occidentale (WEU), în vederea aderării țării noastre la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord și la Uniunea Europeană, pentru promovarea constantă a legăturilor româno-olandeze, îndeosebi prin stimularea schimbului de experiență între tinerii ambelor țări, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor Excelenței sale domnului Wim van Eekelen.(...)
 
Totodată, în semn de apreciere pentru contribuția avută la dezvoltarea relațiilor economico-comerciale bilaterale dintre România și Olanda, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer domnului Ben Jager, consul general onorific al României în Regatul Țărilor de Jos”,  conform aceluiași document al Administrației Prezidențiale.